ابزارهای کمکی شنوائی اثرات عملکردی واضحی برای شنوائی بهتر ایجاد میکنند. بعلاوه استفاده از ابزارات کمکی شنوائی ارتباط مستقیم و قوی با بهبود کیفیت زندگی دارد بطوریکه افرادی که ازاین وسایل استفاده میکنند بیان داشتند که کاش زودتر شروع به استفاده از این وسایل میکردند. ایجاد روابط اجتماعی بهتر، خستگی و تلاش کمتر برای شنیدن و مفید بودن در حین کار از دلایل متقاعد کننده استفاده از این ابزار آلات می باشد.

تجهیزات کمک شنوائی بعنوان محصولات شنوائی دارای قابلیت اتصال و کارائی بالا

از سال 2000 به بعد تجهیزات شنوائی حتی آنهایی که تکنولوژی ابتدایی دارند کاملا دیجیتالی شدند. یکی از تغییراتی که در تجهیزات دیجیتال تعبیه شد قابلیت پردازش صداست که میتواند بازخورد صدا را از بین برده، محیط شنوائی را آنالیز کند و صداهای ناخواسته و مزاحم را کنترل کند. اندازه سخت افزار پردازشگر متناوبا کاهش می یابد در حالیکه ظرفیت و کارآمدی آنها افزایش یافته و باعث افزایش دامنه ورودی، پهنای فرکانس و توانائی های پردازش با وضوح بالای صدا می شود.

یکی دیگر از قابلیت هایی که در طی 10 سال گذشته به تجهیزات کمک شنوائی اضافه شدند قابلیت اتصال بی سیم به دستگاههای هوشمند و منابع صوتی می باشد که مزایای زیادی برای افراد بدنبال داشته است. بطور مثال دریافت سیگنال های تلفن بصورت بی سیم توسط هر دو گوش نسبت به تلفن های معمولی برتری دارد بخصوص اگر سیگنال دریافتی به هر دو گوش برود. قابلیت اضافه کردن تصویر در حین صحبت کردن و قابلیت تنظیم میکروفون ها و یا دیگر ورودی ها از راه دور نیز به مزایای تجهیزات کمک شنوائی افزوده است.

مشکلات تجهیزات کمک شنوائی

در گذشته شکایات زیادی در زمینه تجهیزات کمک شنوائی قابل شارژ و یا باتری آنها وجود داشته که با تعبیه باتری های یونی لیتیومی این مشکلات برطرف شدند. این باتری های دارای ظرفیت بالا، قابلیت ساپورت ولتاژهای پایین و نرخ پایینی از خود شارژی دارند. همچنین این باتری های دارای سیستم خود مدیریتی هستند که میتوانند در برابر مشکلات ناشی از تغییر ولتاژ، فشار جریان و دمای داخلی بیش از حد از خود محافظت کنند. بعلاوه بوسیله برنامه های بخصوصی میتوان وضعیت باتری ها و شارژ آنها را از طریق دستگاههای هوشمند رویت کرد.

کمک شنوایی

استفاده از ابزارهای کمک شنوائی در زندگی واقعی

یکی از شکایات اصلی افرادی که توانایی شنوائی خود را از دست میدهند حتی افرادی که از تجهیزات کمک شنوائی استفاده میکنند، توانایی شنیدن در محیط های شلوغ و پر سر و صداست. مسلما زمانیکه افراد بتوانند در محیط های شلوغ صحبت ها را متوجه شوند نسبت به ابزار کمک شنوائی خود احساس بهتری خواهند داشت. با توجه به تکنولوژی های رو به پیشرفت که در این دستگاهها تعبیه شده همانند تکنولوژی میکروفون جهت دار که بصورت مداوم نسبت سیگنال به سر و صدا را تقویت کرده و صحبت را از سر و صدا تشخیص میدهد ولی همچنان یکی از اصلی ترین چالش افراد در حین استفاده از ابزارهای کمک شنوایی شنیدن در زمان سر و صداست. با اینحال افرادیکه از تجهیزات کمک شنوائی استفاده میکنند نسبت به افرادی که استفاده نمیکنند رضایت خاطر بیشتری دارند و همچنان فضای بسیار زیادی برای تقویت و بهبود این تجهیزات وجود دارد.

با اینکه اختلالات شنوائی گوش دادن را سخت می کند ولی زمانیکه بحث چرایی و چگونگی گوش دادن است تفاوتی بین افرادی که از تجهیزات کمکی استفاده میکنند با افرادی که استفاده نمیکنند وجود ندارد. انواع مختلفی از گوش دادن وجود دارد که اکثریت آنها نیز همراه با صداهای محیط اطراف می باشند.زمانیکه شما گوش میدهید ممکن است جزئیات خاصی از صحبت مدنظرتان باشد یا بخواهید شماره تلفنی یادداشت کرده و یا اسم فردی به شما معرفی شود. ممکن است بخواهید داستان طولانی را دنبال کنید همانند زمانیکه با دوستی صحبت میکنید و یا به اخبار گوش داده یا فیلم نگاه کنید. ممکن است برای تغییر حالات خود بخواهید به موسیقی گوش داده و یا به بیرون رفته و بخواهید به صدای طبیعت و اطرافتان گوش کنید. تجهیزات کمک شنوائی باید به افراد برای گوش دادن با هر هدفی و در هر شرایطی کمک کند. با اینکه میکروفون های جهت دار گوش دادن در زمان شلوغی را میسر میکنند ولی این تکنولوژی بر پایه جداسازی فضائی متکی است که ممکن است صداها را زمانیکه هر لحظه تغیر کنند کم تر قابل شنیدن کرده و یا دنبال کردن آنها را در صورتیکه از سمت مقابل نباشند یا در حین حرکت باشند دشوار نماید.

با رایج شدن استفاده از میکروفون های جهت دار در تجهیزات کمک شنوائی مطالعات تحقیقاتی زیادی در این زمینه صورت گرفته است. نتایج حاصل از برخی تحقیقات منجر به ایجاد رویکردی جدید شده است به این صورت که محل مرتبط با شنوائی در مغز را دستکاری کرد بیشتر ازین که تمرکز بر روی تجهیزات کمک شنوائی باشد. سیستم شنوائی سالم به افراد کمک میکند تا بتوانند اجزای صداها را تفکیک کرده و تنها بر روی قسمت های مورد نظر خود تمرکز کنند.

اهداف این استراتژی جدید بهبود کیفیت صدا و بهره روی از ساده ترین تا پیچیده ترین فضاهای صوتی و تقلید استراتژی های سیستم های شنوائی سالم می باشد. این اهداف از 3 راه زیر امکان پذیرند:

  • جمع آوری نکات مهم طبیعی جهت آنالیز صحنه های صوتی
  • بهینه سازی آگاهی وضعیتی و شفاف سازی فضائی با تقویت عملکرد شنوائی باقی مانده، تقلید اثر طبیعی سایه سر که در آن مغز اطلاعات را از گوش سالم بیشتر از گوش ناسالم دریافت میکند
  • تسهیل درک سرعت صحبت در محیط های شنوائی پیچیده و چالش برانگیز

تجهیزات کمک شنوایی

برطرف سازی عوارض استفاده از تجهیزات کمک شنوائی

کاهش اندازه تجهیزات کمک شنوائی به اندازه بهبود عملکرد آنها حائز اهمیت است.

یکی از عدم مزایاهای سمعک ها قرارگیری میکروفون های گیرنده صدا در بالا و یا پشت گوش خارجی است. این مطمئنا موجب کاهش کیفیت صدا می شود زیرا صدا از این مکان ها وارد گوش نمی شوند. این مساله باعث می شود تا توانائی دریافت نکات مهم صحبت برای فرد مختل شود و در این زمان توانائی فرد برای آنالیز و جهت یابی محیط های صوتی بیرونی تحت تاثیر قرار میگیرد. استفاده از این سمعک ها امروزه برای فرد استفاده کننده دنیای صوتی صاف، درونی شده و غیر فضائی را ایجاد کرده است. طراحان سمعک هایی که دارای میکروفون در پشت گوش هستند تغییراتی در زمینه دریافت کلید های صوتی ایجاد کردند که با اینکه موجب بهبود مکان یابی جلو- عقب و کیفیت صدا شده است ولی همچنان راه حلی ناقص بوده که نتوانسته تجربه شنوائی خوبی بخصوص در دامنه شنوائی عمودی ایجاد کند.

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی انتظار می رود تا پیشرفت های کوچک و بزرگی در تجهیزات کمک شنوائی در آینده اتفاق بیفتد.تیم هوم ویزیت امکان شنوایی سنجی در منزل را فراهم کرده است.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600