کسانی که دچار عفونت مجاری ادراری شده اند ، حتما شرایطی مانند این که احساس سوزش و احساس آزاردهنده ای دائماً آن ها را مجبور به دفع ادرار فراوان می کند را تجربه کرده اند. این افراد به احتمال زیاد برای رهایی از این مشکل خود راه های زیادی را امتحان کرده اند؛ از جمله جستجو در گوگل در مورد چگونگی بروز این عارضه و راه های درمان آن، یا پناه بردن به طب گیاهی و سنتی و حتی در مواقعی، مدد جستن از جادو ها و طلسم های رنگارنگ و... اما در نهایت در جستجوهای خود برای یافتن درمانی مناسب و جواب دهنده، ناکام مانده اند! به این دسته از افراد و همچنین به کسانی که تجربه ی عفونت مجاری ادراری نداشته اند ، توصیه می کنیم تا مطلب زیر را مطالعه نمایند، شاید پاسخ برخی پرسش های خود را در این زمینه بیابند.

عفونت مجاری ادراری دقیقاً چیست؟

عفونت مجاری ادراری، یک نوع عفونت در سیستم ادراری شما می باشد که کلیه ها ، مثانه ، میزنای و مجاری ادرار را شامل می شود. به طور معمول، عفونت مجاری ادراری در دستگاه ادراری تحتانی شما باقی می ماند و تنها مجاری ادرار و مثانه را درگیر می نماید.

عفونت مجاری ادراری در نتیجه ی ورود باکتری به مجاری ادرار و تکثیر باکتری در آنجا اتفاق می افتد. با تکثیر شدن باکتری ، این عفونت، می تواند از مجاری ادرار بالا برود و به دستگاه ادراری فوقانی شما برسد. شما می توانید به خوبی، به فرآیند جلوگیری از خطر بدتر شدن شرایط کمک نمایید ؛ و با توجه به عوارض گاها غیرقابل تحمل این عفونت، طبیعتا شما از این کار خود، خیلی راضی و خوشحال خواهید شد!

عفونت مجرای ادراری چیست؟

عوامل خطرزا عفونت مجاری ادراری:

عفونت مجاری ادراری با بیش از سه میلیون مورد ابتلا تنها در ایالات متحده در طول یک سال ، یک عارضه ی بسیار شایع تلقی می گردد. موسسه ی ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی در مورد این عفونت ، بیان می دارد که زنان بیشتر از مردان به عفونت مجاری ادراری مبتلا می شوند. در واقع چهل تا پنجاه درصد از زنان در طول زندگی خود دچار عفونت مجاری ادراری می شوند و بیست تا سی درصد از این تعداد، با عود این عارضه در طی سه ماه مواجه می گردند. این آمار قابل توجه، جستجو به دنبال روش های پیشگیری از این عارضه را ضروری می کند! آخرین معضلی که می خواهید با آن کنار بیایید، یک مسئله ی حیاتی است و آن، سلامتی شما در طولانی مدت می باشد که کیفیت زندگی شما را به طرز شکفت آوری، تحت تأثیر خود قرار می دهد.

کسانی که قوای جنسی شان فعال می باشد ، در کنار زنانی که از دیافراگم یا عامل اسپرم کش به عنوان روشی مناسب برای کنترل بارداری یا جلوگیری از آن استفاده می کنند ، بیشتر از سایرین، در معرض خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری قرار دارند. همچنین پدیده ی یائسگی نیز می تواند زنان را در کنار عواملی مانند بارداری، در برابر عفونت مجاری ادراری آسیب پذیرتر سازد.

عفونت مجاری اداری در زنان باردار و  افراد دیابتی

زنان و به ویژه، زنان باردار باید مراقبت های ویژه ای از خود و علائم مشکوکی که در خود می بینند، داشته باشند . باید بدانیم که عفونت مجاری ادراری به راحتی می تواند برای مادر و نوزادش نیز خطراتی ایجاد نماید. غالباً ، پزشکان متخصص و پزشک خانوادگی فرد، حتی در صورت عدم وجود علائم در ادرار مادر نیز، برای اطمینان، یک آزمایش باکتری از وی می گیرد. از دیگر افرادی که در معرض خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری هستند ، می توان کسانی که به دیابت مبتلا هستند ، کسانی که مشکلات ادراری دارند و کسانی که هم اکنون دوزهای زیادی از آنتی بیوتیک را استفاده می کنند را نام برد.

علایم عفونت مجرای ادراری

علایم و تشخیص عفونت مجاری ادراری

عفونت مجاری ادراری همیشه علائم خود را خیلی واضح و آشکارا نشان نمی دهد ، اما فردی که به آن دچار می شود، در بیشتر اوقات ، ترکیبی از موارد زیر را تجربه خواهد کرد:

  • یک اشتیاق شدید و تقریباً مداوم برای کندن پوست در وی ایجاد می شود
  • هنگام استفاده از سرویس بهداشتی ، علی رغم اصرار وی به ادرار بیشتر ، تنها قادر است مقدار کمی ادرار را دفع کند
  • ادرار وی بوی خاصی می دهد و یا اگر به آن نگاه کنیم، حس می کنیم که کدر است
  • این افراد، در ناحیه ی لگن خود، درد دارند ؛ این حالت به ویژه در خانم ها شایع است
  • ادرار این افراد به رنگ صورتی ، قرمز یا قهوه ای می باشد که وجود خون را نشان می دهد
  • احساس سوزش دردناکی را در هنگام ادرار کردن تجربه می کنند

درمان عفونت مجاری ادراری

اگر احیانا هر کدام از این علائم بالا را تجربه کرده اید ، ضروری است که در اسرع وقت به دنبال مراقبت های پزشکی باشید تا از انتقال عفونت از ناحیه ی مجاری ادراری به دستگاه ادراری فوقانی خود جلوگیری نمایید. عفونت در کلیه ها می تواند به واسطه ی باکتری ها وارد جریان خون شود که منجر به بروز مسمومیت عفونى حاصل از جذب باکتری ها ومواد فاسد به خون می شود. عفونت مجاری ادراری به خوبی قابل درمان است و هیچ دلیل موجهی برای مراجعه نکردن به پزشک متخصص ارولوژی در این زمینه وجود ندارد ، بنابراین اگر فکر می کنید ممکن است که به عفونت مجاری ادراری دچار شده باشید، منتظر نمانید و سریعا اقدام کنید.اگر شرایط رفتن به مطب پزشک را ندارید برای دریافت خدمات ویزیت پزشک در منزل هوم ویزیت با شماره های شرکت تماس بگیرید.

چگونه از عفونت مجاری ادراری جلوگیری کنیم:

حال که از علائم بروز عفونت مجاری ادراری آگاه شده اید ، زمان آن رسیده است که یاد بگیرید چگونه از بروز آن جلوگیری نمایید. شاید شما نیز در گذشته، عفونت مجاری ادراری را تجربه کرده اید ؛ ولی اگر تا کنون دچار این عارضه نشده اید، باید گفت که خیلی خوش شانس هستید. موارد زیادی وجود دارد که با رعایت کردن آن ها می توانید به خوبی از بروز عفونت مجاری ادراری جلوگیری نمایید:

  • در طول روز، آب زیادی مصرف کنید. دفع مکرر ادرار به دفع باکتری های ناخواسته و غیر مفید از دستگاه ادراری شما کمک می کند. علاوه بر این ، یک میلیون فایده ی دیگر نیز دیگر برای مصرف میزان کافی آب در طول روز وجود دارد ، بنابراین مصرف آب فراوان در طول روز را فراموش نکنید.
  • بعد از دستشویی، حتما خود را به خوبی تمیز و خشک نمایید با انجام این کار ساده می توان از انتقال باکتری های مدفوع به مجاری ادرار جلوگیری کرد ؛ همچنین این کار، یک دستورالعمل برای پیشگیری از ایجاد عفونت مجاری ادراری می باشد.
  • بعد از هر مقاربت، حتما از سرویس بهداشتی استفاده نمایید. مقاربت می تواند باکتری های جدیدی را به نواحی تحتانی بدن شما وارد کند ، بنابراین مطمئن شوید که بلافاصله پس از مقاربت، به سرویس بهداشتی مراجعه می نمایید. نوشیدن یک لیوان آب نیز برای کمک به روند دفع باکتری می تواند خیلی خیلی مفید باشد.
  • در روش های جلوگیری از بارداری تجدید نظر نمایید. آیا شما برای جلوگیری از بارداری از دیافراگم یا عامل اسپرم کش استفاده می کنید؟ جالب است بدانید که این ها به راحتی می توانند رشد باکتری ها (و حتی کاندوم های تحت درمان با اسپرم کش) را تشویق کنند. با پزشک معالج خود در مورد تغییر روش کنترل بارداری صحبت کنید و همچنین، به دنبال روش هایی باشید که خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری را افزایش ندهند.
  • میزان مصرف ویتامین C خود را بالا ببرید. ویتامین C می تواند ادرار شما را اسیدی تر کند ، و این موضوع، می تواند به از بین بردن باکتری های عفونی بدن شما کمک نماید.
  • پروبیوتیک بیشتر بخورید. پروبیوتیک ها ، موجوداتی ریز، زنده و فعال میکروسکوپی هستند که خوردن آن ها سبب ایجاد تغییراتی مثبت در میکروب های دستگاه گوارش می شوند و به طور کلی، به عملکرد بهتر بدن ما کمک می کنند. یک مطالعه نشان داد که یکی از سویه های پروبیوتیک رایج به نام لاکتوباسیلوس به جلوگیری از بروز عفونت مجرای ادراری مکرر در زنان بالغ کمک می کند. میزان پروبیوتیک بدن خود را با خوردن غذا های تخمیر شده ، مانند ماست ، ترشی کلم ، و مینزو(یک چاشنی ژاپنی حاصل از تخمیر دانه های سویا با قارچ آسپرژیلوس اوریزا و نمک) افزایش دهید. شما همچنین می توانید پروبیوتیک ها را به صورت مکمل نیز مصرف نمایید.

تشخیص عفونت مجرای ادراری

آیا به دنبال کمک هستید؟

در اینجا برای آن دسته از کسانی که در حال حاضر با عفونت مجرای ادراری دارند دست و پنجه نرم می کنند ، چند توصیه ی خانگی برای تسکین آورده شده است:

  • از پد های گرم کننده استفاده نمایید. بسیاری از عفونت های مجرای ادراری با گرفتگی ، فشار یا درد لگن همراه هستند و یک پد گرم کننده به خوبی می تواند در این زمینه به شما کمک کند. برای گرم شدن ملایم ، درجه ی گرما را پایین نگه دارید و مطمئن شوید که برای جلوگیری از بروز سوختگی ، پارچه یا پتو را بین شکم و یک بالشتک استاندارد قرار خواهید داد. اگر شما یک پد گرم کننده ندارید ، با استفاده از یک پارچه ی گرم یا یک بطری آب نیز به همان روش کارتان راه می افتد.
  • برای خود یک لیوان آب ذغال اخته بریزید و میل کنید. محققان هنوز درمورد اینکه آیا آب زغال اخته واقعاً به تسریع هرچه بهتر بهبود عفونت مجرای ادراری کمک می کند یا نه ، اظهارنظر قطعی نکرده اند ؛ برخی از مطالعات فوایدی پیدا کرده است، در حالی که برخی دیگر خیر. اما از آنجا که آب زغال اخته حاوی مقدار فراوانی ویتامین C است که می تواند به خنثی سازی باکتری در ادرار شما کمک کند ، بد نیست که آن را امتحان نمایید ؛ فقط اطمینان حاصل کنید که انواع شیرین شده یا همراه با افزودنی را استفاده نمی کنید!

در برابر رفتن به توالت برای ادرار کردن، مقاومت نکنید! ادرار کردن در افرادی که مبتلا به عفونت مجرای ادراری هستند، می تواند بسیار آزاردهنده باشد ، اما می دانیم که ادرار کردن، یک راه مناسب جهت دفع باکتری های عفونی از بدن می باشد. در حقیقت ، یک ایده ی خوب برای داشتن ادراری کم دردسر تر، این است که پیش از رفتن به دستشویی، آب فراوانی بنوشید ؛ به هر حال ، مجددا عنوان می کنیم که این کار، باکتری های بد و مشکل ساز را از بدن دفع می کند.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600