تشخیص سرطان یک واقعه ی استرس زا در طی زندگی می باشد که باید با آن مبارزه نمود. چه هم اکنون در حال مبارزه با سرطان باشید و چه در گذشته سابقه ی سرطان داشته باشید ، احتمالاً با تحریکات عاطفی و مشکلات روحی ناشی از سرطان و دردسر هایش بیگانه نیستید؛ حال آن را با بحران جهانی همه گیر شدن ویروس کرونا (کووید-19) مرتبط کنید ، و احتمالاً این سوال برای شما پیش می آید که آیا یک فرد سرطانی نسبت به یک فرد عادی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا می باشد یا خیر؛ امروز می خواهیم در این باره گفتگو کنیم، پس با ما همراه شوید.

آیا یک بیمار سرطانی بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به کووید-19 قرار دارد؟

کووید-19 به طرزی باورنکردنی واگیر دار و همه گیر است ؛ تعداد افراد مبتلا تنها در ایالات متحده طبق آمار های رسمی از 100 میلیون نفر هم گذشته است. اما آیا واقعا بیماران سرطانی بیشتر از افراد سالم در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند؟

پاسخ این سوال منفی است! ویروس کرونا برای بیماران سرطانی به همان اندازه ای که در افراد سالم، می تواند خطرناک باشد است. با این وجود ، بر اساس نظر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، در فرد مبتلا به سرطان، احتمال ابتلا به بیماری های شدید ناشی از کووید-19 افزایش می یابد ، چیزی که به راحتی نمیتوان آن را پذیرفت.

این امر خصوصاً در ارتباط با بیماران سرطانی که تحت گذراندن دوره های شیمی درمانی فعال یا جراحی های پیوند سلول های بنیادی (مغز استخوان) هستند ، صدق می کند. هر دوی این روش های درمانی برای درمان سرطان، می توانند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند و از این رو، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها بیان می کند که احتمال خطر جدی ابتلا به بیماری کووید-19 در افراد دارای بیماری ها و یا درمان های مرتبط با نقص ایمنی، به میزان زیادی، بیشتر می باشد. این نکته ی مهم را به خاطر داشته باشید که ویروس کرونا هنوز هم یک ویروس نسبتاً جدید محسوب می شود و ما داریم هر روز درباره ی این ویروس، چیزهای جدید بیشتری می شنویم؛ هنوز مشخص نیست که آیا داشتن حتی سابقه ی ابتلا به سرطان، خطر ابتلا به عوارض جدی ناشی از بیماری را افزایش می دهد یا خیر ، اما این موضوع بدان معنی نیست که افرادی که سابقه ی ابتلا به سرطان را دارند باید با خیالی آسوده از بابت این موضوع اطمینان خاطر داشته باشند. بهتر است که همه ی ما در قبال این موضوع با احتیاط بیشتری برخورد کنیم و تمام اقدامات و تمهیدات پیشگیرانه ی ممکن را نیز به انجام رسانیم.

سرطان و کرونا

برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کووید-19 چه کاری می توان انجام داد؟

از آنجا که بیماران سرطانی بیشتر از افراد عادی در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی ناشی از کووید-19 می باشند ، برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری همه گیر چه کاری می توان انجام داد؟

اولین اقدامی که می توان انجام داد: شما باید با تیم درمانی و مراقبتی سرطان خود صحبت کنید تا در مورد میزان خطر ابتلا ، برنامه ی درمانی مدنظرشان با توجه به همه گیری و سطح انتقال کووید-19 در جامعه ی بیماران سرطانی صحبت کنید. تیم ارائه دهنده ی خدمات پزشکی به شما کمک می کنند تا همزمان که در تلاش هستید تا خطر ابتلای خود به ویروس کرونا را به حداقل برسانید ، برای ادامه ی روند درمان سرطان خود نیز برنامه های ضروری را تعیین کرده و به مرحله ی اجرا در آورید. اقدام بعدی که می توان انجام داد: به صورت سرخود و بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف داروهای خود را طبق دستورالعمل متوقف نکنید و اگر باید این کار را انجام دهید، حتما ابتدا با ارائه دهندگان پزشکی صحبت کنید و سپس برنامه ی درمانی خود را تغییر دهید. همچنین باید اطمینان حاصل نمایید که برای مصرف به مدت حداقل 30 روز ، داروهای مورد نیاز خود را تهیه کرده اید تا بتوانید تا آنجا که ممکن است از مراجعه به داروخانه خودداری کنید(با هدف کاهش رفت و آمد ها و ماندن در خانه جهت تلاش برای قطع زنجیره ی انتقال ویروس تا تکمیل روند واکسیناسیون سراسری).

بهترین کاری که می توانید برای محافظت از خود انجام دهید، اجتناب از قرار گرفتن در معرض ویروس می باشد ، زیرا این ویروس به راحتی از طریق قطرات تنفسی می توانند وارد بدن فرد شوند و وی را آلوده سازند. تا آنجا که ممکن است در خانه بمانید - البته در نظر داشته باشید که در روند مراقبت های اضطراری تأخیر نیندازید - و در صورت نیاز فوری به ترک خانه ، اطمینان حاصل کنید که اقدامات پیشگیرانه ای مانند استفاده از ماسک و حفظ فاصله ی اجتماعی شش فوت از دیگران را در همه ی مکان ها و زمان ها رعایت می کنید. همچنین باید دستهای خود و هر گونه سطحی که به طور مکرر آن را لمس می کنید، مرتبا بشویید.

کووید-19 و سرطان

آیا باید به روند درمان ادامه داد یا در خانه ماند؟

در مورد برنامه درمانی فعال خود چه باید کرد؟ این سوالی است که در حال حاضر ذهن بسیاری از بیماران سرطانی را درگیر کرده است. آیا برای جلوگیری از خطر ابتلا به ویروس کرونا ، باید روند درمان را به طور معمول ادامه داد یا این که روند درمان را قطع کرد؟ در واقع باید درمان سرطان را فدای رعایت پروتکل های بهداشتی برای پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا کرد یا بلعکس؟!

پاسخ این شبهه تا حد زیادی به وضعیت منحصر به فرد خود شما بستگی دارد. در مورد گزینه های پیشنهادی خود با تیم درمان و مراقبت سرطان خود مشورت کنید. بسته به برنامه ی مراقبتی خاص ، برخی از بیماران سرطانی ممکن است بتوانند از روند تزریق دارو به استفاده از داروهای خوراکی روی بیاورند. برخی نیز ممکن است بتوانند در خانه هم، روند تزریق دارو را به مانند سابق ادامه دهند. بسیاری از بیماران سرطانی بسته به شرایط و وضعیت پزشکی شان، به درمان حضوری در مراکز درمانی خود ادامه خواهند داد. با این حال ، اوضاع کمی متفاوت خواهد بود ، زیرا موسسات پزشکی اقدامات احتیاطی زیادی را برای کمک به ایمنی بیماران در طی ایام مبازه با بیماری کووید-19 انجام داده اند. احتمال مشاهده ی اقداماتی مانند موارد ذیل توسط این موسسات خیلی بالا خواهد بود :

  • اجرای غربالگری مورد نیاز در رابطه با علائم کووید-19 قبل از شروع ویزیت
  • ضدعفونی کردن و افزایش فاصله میان صندلی ها و تخت ها در اتاق های انتظار و محل های مخصوص تزریق دارو ها به بیماران سرطانی
  • تعیین مدت انتظار طولانی تر ، زیرا امکانات برای تعداد افراد مجاز به ورود را محدود می کند(برای رعایت فاصله ی اجتماعی و ارائه ی هرچه بهتر پروتکل های بهداشتی)
  • الزام استفاده از ماسک های مورد نیاز برای صورت

اگرچه قطع روند درمان و مراقبت از شما می تواند تا حدی نگرانی آور و نا امید کننده باشد ، اما این مسئله را هم به یاد داشته باشید که این اقدامات برای اجازه دادن به شما جهت ادامه ی روند درمان و در عین حال، ایمن نگه داشتن شما و دیگر بیماران سرطانی در برابر خطر ابتلا به کووید-19 نیز انجام شده است.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600