در حال حاضر زمینه‌ها و تخصص‌های مختلف پزشکی وجود دارد که برای افرادی که به دنبال مراقبت و درمان بیماری خود هستند، می‌تواند گیج‌کننده باشد. یکی از جامع‌ترین رشته‌های تخصصی بالینی پزشکی رشته داخلی است؛ که به دانش‌آموخته آن، پزشک متخصص داخلی می‌گویند.

رشته تخصصی داخلی به عنوان یک رشته مادر، بررسی طیف گسترده‌ای از شرایط و بیماری‌هایی که بر روی اندام‌های داخلی بدن تأثیر می‌گذارد را پوشش می‌دهد. به همین دلیل در میان انواع تخصص پزشکی، به عنوان اولین نقطه اطمینان تشخیص و درمان بیماری، مورد توجه جامعه پزشکی و بیماران است. از طرفی، کار یک متخصص داخلی چالش‌برانگیز است؛ زیرا با بسیاری از شرایط و بیماری‌های مختلف روبرو است. در این میان، برخی از بیماران دارای چندین بیماری مزمن هستند و نیاز به مراقبت‌های پیچیده دارند. در ادامه این مطلب، در مورد مراحل تحصیلی متخصص داخلی، اینکه چه بیماری‌هایی را ویزیت می‌کند و تفاوت آنها با پزشکان عمومی؛ توضیح می‌دهیم.همچنین اگر نیاز متخصص داخلی دارید میتوانید از سرویس ویزیت پزشک در منزل هوم ویزیت استفاده کنید.

متخصص داخلی

مراحل تحصیلی متخصص داخلی

برنامه آموزشی دانش‌آموختگان رشته تخصصی داخلی مشابه دیگر رشته‌های تخصصی است و با ورود به دانشکده پزشکی شروع می‌شود. در ایران پس از کسب رتبه عالی در کنکور سراسری، امکان ورود به دانشکده پزشکی در هریک از نقاط کشور وجود دارد. طی یک دوره آموزشی 7 ساله، موضوعاتی را که مربوط به پزشکی است از جمله علوم بالینی، زیست‌شناسی، شیمی و غیره به دانشجویان پزشکی آموزش داده می‌شود. بعد از گذراندن این دوره و کسب مدرک پزشکی، دانش‌آموختگان به عنوان پزشک عمومی می‌توانند برای شرکت در آزمون دستیاری پزشکی اقدام کنند. در صورت پذیرش در این آزمون، یک پزشک عمومی می‌تواند با گذراندن یک دوره آموزشی 4 ساله، به عنوان متخصص داخلی در مطب یا بیمارستان مشغول به کار شود. برخی نیز درگیر تحقیقات پزشکی می‌شوند؛ از انجام کارآزمایی‌های بالینی گرفته تا تجزیه ‌و ‌تحلیل پرونده‌های مراقبت‌های سلامتی.

پس از پایان دوره تخصص داخلی، دانش‌آموختگان می‌توانند برای گذراندن دوره فوق تخصص در رشته‌های مختلفی از جمله، بیماری‌های قلب و عروق، بیماری‌های غدد درون‌ریز، بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های عفونی، بیماری‎های خون و انکولوژی، بیماری‌های ریه، روماتولوژی و ایمونولوژی اقدام کنند.

مراحل تحصیلی متخصص داخلی

متخصص داخلی چه بیماری‌هایی را ویزیت می‌کند؟

متخصصان داخلی بزرگسالان را در هر سنی معالجه می‌کنند و از اولین پزشکانی هستند که اکثر بیماران در ابتدا برای ویزیت، به آنها مراجعه می‌کنند. چرا که آنها پزشک متخصص در درمان بیماری‌های مرتبط با اندام‌های داخلی از جمله قلب، کلیه، کبد، ریه‌ها و غیره هستند. آنها معمولاً در مطب یا کلینیک مشغول به کار هستند، اما برخی ممکن است در بیمارستان‌ها در بخش‌هایی مانند بخش مراقبت‌های ویژه مشغول به کار شوند. در صورت گذراندن دوره آموزشی فوق تخصص در یکی از رشته‌های ذکر شده، مهارت آنها در یک زمینه افزایش می‌یابد و می‌توانند در بخش‌های تخصصی از بیمارستان به صورت مستقل حضور پیدا کنند. رشته داخلی یک رشته گسترده است، بنابراین کار یک متخصص داخلی متفاوت و متغیر است. به عنوان مثال، آنها می‌توانند همزمان یک بیمار مبتلا به دیابت و بیمار دیگری با عفونت گوش را درمان کنند.

وظایف متخصصین داخلی

وظیفه اصلی آنها در بیمارستان، هماهنگی مراقبت و مدیریت درمان بیماران در مدتی مشخص (و یا حتی طولانی‌مدت) است. متخصصان داخلی برای آگاهی از بسیاری از بیماری‌ها، نیاز به دانش جامع و گسترده‌ای در حیطه پزشکی دارند و حجم زیادی از دروس را مطالعه کرده‌اند. معمولا بسیاری از افراد تحت معالجه، به ویژه با افزایش سن، چندین بیماری طولانی و مزمن را تجربه می‌کنند. برای ارائه خدمات مناسب به این بیماران، یک متخصص داخلی باید درک عمیقی از هر بیماری و راه‌های تعامل آنها با هم داشته باشد. متخصص داخلی هر شرایط را به دقت رصد می‌کند و در صورت لزوم، روش‌های درمانی را بطور منظم به‌روز می‌کند تا بتواند علائم را بهبود دهد.

به عنوان مثال، متخصص داخلی که با بیماران دیابتی سروکار دارد؛ اگر به درستی مدیریت نکند، دیابت می‌تواند به برخی از ارگان‌های دیگر بیمار تأثیر بگذارد. زیرا بین دیابت و سایر شرایط، مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا، همپوشانی زیادی وجود دارد. اصولا متخصصان داخلی در صورت لزوم و پیشرفت فرآیند بیماری با سایر متخصصان مانند ریه، قلب و عروق، اعصاب و روان، انکولوژی و غیره مشورت می‌کنند.

متخصص داخلی چه بیماری‌هایی را ویزیت می‌کند؟

تفاوت متخصص داخلی با پزشک عمومی

متخصصان داخلی و پزشکان عمومی هر دو پزشک مراقبت‌های اولیه هستند؛ اما تفاوت‌های اساسی نیز با هم دارند. در حالی که متخصصان داخلی فقط با بزرگسالان سروکار دارند، پزشکان عمومی مراقبت از افراد در هر سنی از جمله کودکان و نوجوانان را ممکن می‌کنند. از نظر میزان تحصیلات و مدت زمان آموزش، متخصصان داخلی برتر و از مهارت و تجربه بالینی بیشتری برخوردار هستند. در نتیجه در بیشتر موارد، پزشکان عمومی بیماران را به متخصصان داخلی به منظور بررسی دقیق‌تر ارجاع می‌دهند.

شایع ترین بیماری هایی که متخصصین داخلی ویزیت می کنند 

فشار خون بالا

فشار خون بالا

فشار خون بالا علائم مشخص ندارد و به اسم بیماری خاموش هم شناخته می شود.این بیماری میتواند باعث آسیب قلب و عروق شود.به همین علت بزرگسالان بهتر است که منظم چکاپ شوند. تنها راه تشخیص فشار خون بالا ویزیت ویزیت پزشک هست و به خصوص متخصص داخلی، در صورت تشخیص فشارخون بالا، متخصص داخلی داروهای فشارخون برای بیمار تجویز می کند.

کلسترول بالا

کلسترول بالا

کلسترول بالا در صورت افزایش بیش از حد چربی ها در خون ایجاد می شود.کلسترول بالا مانند فشارخون علائم مشخصی ندارد و تنها راه تشخیص هم انجام دادن آزمایش خون است.
در صورتی که کلسترول بالا درمان نشود احتمال حمله قلبی و سکته افزایش پیدا می کند.با توصیه های متخصص داخلی کلسترول بالا براحتی درمان می شود.

آلرژی 

آلرژی 

اگر نسبت به غذاهایی که میخورید و یا داروهایی که مصرف می کنید واکنش غیرعادی بدن را دارید حتما و سریع به یک متخصص داخلی مراجعه کنید.بیشتر از 25% مردم دنیا دچار آلرژی های مختلف هستند.آلرژی میتواند علائمی مثل آبریزش بینی،سرفه در برابر گرده های گیاهان، خارش، عطسه و همچنین آبریزی از بینی باشد.همچنین میتوانید برای ویزیت از خدمات ویزیت پزشک در منزل هوم ویزیت استفاده کنید.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600