لکنت زبان چیست؟

لکنت یک اختلال گفتاری است که بر ریتم و جریان گفتار شما تأثیر می گذارد. این اختلال در نحوه صحبت کردن شما اختلال ایجاد می کند و باعث ایجاد صداهای ناخواسته، مکث یا مشکلات دیگر در هنگام صحبت می شود. با ما در هوم ویزیت همراه باشید تا به روش های گفتاردرمانی برای درمان لکنت بپردازیم

به طور کلی حدود 3 درصد از کودکان و 1 درصد از بزرگسالان سراسر دنیا به یکی از این 3 نوع لکنت زبان مبتلا هستند

لکنت انواع مختلفی دارد:

  • لکنت رشدی (اختلال روانی با شروع کودک). این یک اختلال عصبی رشدی است، به این معنی که به این دلیل اتفاق می افتد که مغز شما متفاوت از آنچه انتظار می رود رشد می کند. این فرم از کودکی شروع می شود.
  • لکنت مداوم یک لکنت رشدی است که تا بزرگسالی ادامه می یابد.
  • لکنت اکتسابی این لکنت است که به دلیل بیماری یا آسیبی که بر مغز شما تأثیر می گذارد، ایجاد می شود.

چه کسانی به لکنت زبان مبتلا می شوند؟

لکنت ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، اما مردان چهار برابر بیشتر احتمال دارد آن را تجربه کنند. همچنین سن ممکن است بر نوع لکنت شما تأثیر بگذارد:
لکنت رشدی یکی از بیماری های دوران کودکی است. می تواند از 2 سالگی تا اوایل 7 سالگی شروع شود. میانگین سن شروع حدود 3 سالگی است و 95 درصد کودکان قبل از 4 سالگی به لکنت رشدی مبتلا میشوند.
لکنت مداوم از دوران کودکی شروع می شود و تا پایان عمر ادامه دارد.
لکنت اکتسابی می تواند افراد را در هر سن و سالی تحت تاثیر قرار دهد. به احتمال زیاد ناشی از آسیب یا مشکلاتی است که به ناحیه ای از مغز شما آسیب می رساند.

بهترین روش های درمان لکنت زبان چیست؟

1. گفتار درمانی:

گفتار درمانی اصلی ترین روش درمان تمام انواع لکنت زبان است. گفتاردرمانی در واقع شامل یادگیری و فعالیت هایی است که به بهبود و درمان علائم لکنت زبان کمک می کند تا زمانی که از بین بروند. فعالیت ها و تکنیک های گفتار درمانی به نوع، علائم و شدت لکنت بستگی دارد. دفعات درمان و طول جلسات نیز می تواند در سرعت و روند بهبود موثر باشد.

2. رفتار درمانی شناختی (CBT):

CBT همچنین می تواند در درمان لکنت با هدف قرار دادن افکار و باورهایی که به اضطراب و خودگویی در هنگام صحبت کردن کمک می کند، موثر باشد. از طریق CBT، افراد می توانند راهبردهای مقابله، تکنیک های آرام سازی و خودگویی مثبت را برای مبارزه با احساسات منفی و بهبود رفاه روانی بیاموزند.

3. وسایل الکترونیکی:

وسایل الکترونیکی وجود دارند که می توانند به افراد در مدیریت علائم لکنت خود کمک کنند. دستگاه‌هایی مانند بازخورد شنیداری تاخیری (DAF) و بازخورد فرکانس متغیر (FAF) می‌توانند به افراد در زمان واقعی درباره الگوهای گفتارشان بازخورد بدهند و به کند کردن پیشرفت لکنت کمک کنند. این ابزارها را می توان همراه با گفتار درمانی و سایر روش های درمانی برای به حداکثر رساندن نتایج استفاده کرد.

برای دریافت مشاوره رایگان و رزرو نوبت گفتاردرمانی در منزل با ما در ارتباط باشید .

گفتاردرمانی بهترین روش درمان لکنت زبان

گفتاردرمانی چگونه به درمان لکنت زبان کمک میکند؟

  • آموزش تکنیک های کاهش سرعت صحبت کردن: به عنوان مثال - برای بهبود روان صحبت کردن را با سرعت کمتری تمرین کنید.
  • ایجاد اعتماد به نفس در ارتباطات: مثال - موقعیت هایی که در غلبه بر ترس از لکنت نقش دارند.
  • تقویت ماهیچه های صوتی: به عنوان مثال - تمریناتی برای تقویت گفتار و کاهش اختلالات گفتاری.
  • ترویج آرامش برای کاهش لکنت: مثال - تمرین تنفس عمیق برای آرام کردن اعصاب قبل از صحبت کردن.
  • بهبود مهارت های ارتباطی: مثال گوش دادن و راهبردهای پاسخ موثر در مکالمات است.
  • برخورد با عوامل عاطفی زمینه ای: مثال - مشاوره برای رفع اضطراب و استرس مربوط به لکنت زبان.
  • حمایت و تشویق کنید. به عنوان مثال - جلسات گروه درمانی برای ارتباط با دیگرانی که با چالش های مشابه روبرو هستند.
  • اهداف گفتاری واقع بینانه تعیین کنید: مثال - روی صداها یا کلمات خاصی کار کنید که تلفظ آنها به خصوص دشوار است.
  • تکنیک های گفتاری را به طور مداوم تمرین کنید: مثال - درس هایی برای تقویت استراتژی های آموخته شده در جلسات درمانی.
  • نظارت بر پیشرفت و تنظیم درمان در صورت لزوم: مثال - ارزیابی های منظم برای نظارت بر پیشرفت و ایجاد تغییرات لازم در برنامه درمانی.

فواید گفتاردرمانی لکنت چیست؟

1. بهبود مهارت های ارتباطی:

گفتار درمانی می تواند به افرادی که لکنت دارند کمک کند تا مهارت های ارتباطی بهتری داشته باشند و به آنها اجازه می دهد تا خود را واضح تر و با اطمینان بیشتر بیان کنند.

2. افزایش اعتماد به نفس.

با کمک یک گفتاردرمانگر، افرادی که لکنت دارند می توانند اعتماد به نفس بیشتری برای صحبت آزادانه به دست آورند و در موقعیت های اجتماعی احساس راحتی بیشتری کنند.

3. کاهش اضطراب و استرس:

لکنت زبان می تواند منبعی برای اضطراب و استرس برای بسیاری از افراد باشد. گفتار درمانی می تواند به افراد کمک کند تا این احساسات را مدیریت کنند و احساس راحتی بیشتری در صحبت کردن داشته باشند.

4. بهبود روانی گفتار:

تکنیک ها و استراتژی های گفتار درمانی می تواند به افرادی که لکنت دارند کمک کند تا تسلط خود را بهبود بخشند و دفعات و شدت دوره های لکنت را کاهش دهند.

5. افزایش فرصت های اجتماعی و شغلی:

با بهبود مهارت های ارتباطی و کاهش لکنت، افراد می توانند فرصت های جدیدی را برای تعامل اجتماعی و پیشرفت شغلی باز کنند.

6. آشنایی با افراد جدید:

گفتاردرمانگران محیط حمایتی را برای افرادی که لکنت دارند برای دستیابی به اهداف گفتاری خود و غلبه بر چالش ها فراهم می کنند و در طول فرآیند تشویق و راهنمایی می کنند.

چطور یک گفتاردرمانگر مناسب پیدا کنیم؟

یک گفتاردرمانگر خوب باید مهارت های ارتباطی خوبی داشته باشد تا بتواند به طور موثر با مراجعان و خانواده هایشان کار کند. آنها باید صبور، دلسوز باشند و بتوانند تکنیک های درمانی خود را با نیازهای فردی هر مشتری تطبیق دهند. از ویژگی های مهم یک گفتاردرمانگر خوب نیز آگاهی خوب از اختلالات گفتار و زبان و تجربه ثابت شده در درمان موفق است.
هوم ویزیت به عنوان یکی از مراجع پزشکی در منزل برای کاهش هزینه ها و اتلاف انرژی به شما خدمات گفتاردرمانی در منزل را پیشنهاد می کند که توسط اساتید مجرب و کارآمد خدمت شما عزیزان ارائه می شود.