پس از جراحی اندام تحتانی، پزشک ارتوپد میزان وزنی که میتوان بر روی عضو جراحی شده انداخت را محدود میکند.اعمال این محدودیت برای ایجاد زمان لازم جهت بهبود استخوان و ترمیم بافت ضروری است. همچنین این محدودیت اجازه داده تا هرگونه شی خارجی که حین جراحی در بدن کار گذاشته شده در موقعیت صحیح باقی بماند.در این مطلب در مورد حرکاتی و تمرینات فیزیوتراپی برای وزن اندازی بعد از عمل جراحی ارتوپدی صحبت خواهیم کرد.وزن اندای هم از خدمات فیزیوتراپی در منزل هوم ویزیت است.

محدودیت های متفاوت وزن اندازی

تمایز انواع مختلف محدودیت های وزن اندازی و همچنین نحوه اعمال آنها بسیار سردرگم کنندست. بنابراین محدودیت های وزن اندازی کدامین هستند و چگونه باید از شرایط عدم وزن اندازی به وزن اندازی کامل بعد از جراحی یا آسیب رسید؟

باید حتما از پزشک یا فیزیوتراپیست برای آشنائی با محدودیت های مخصوص وزن اندازی و نحوه اجرای صحیح آنها کمک بگیرید. مطالعات نشان داده اند که میزان پذیرش محدودیت ها معمولا پائین است که میتواند عواقب جدی بدنبال داشته باشد.

بسیار مهم است که به محدودیت های وزن اندازی بعد از آسیب یا جراحی پایبند باشید زیرا در غیر اینصورت پروسه ترمیم را قطع کرده و بهبودتان به تعویق میفتد. این محدودیت ها نقش بسزائی در محافظت بدن در حین بهبود آن خواهند داشت.

وزن اندازی در فیزیوتراپی

عدم وزن اندازی

عدم وزن اندازی به معنای عدم اعمال هرگونه وزن بر روی پای جراحی شده است. عدم وزن اندازی از محدودکننده ترین حالات محدودیت های وزن اندازی به شمار می آید. از آنجائیکه نمیتوانید هیچگونه وزنی بر روی پای خود بندازید باید از ابزارهای کمکی همانند واکر یا عصای زیربغل برای راه رفتن استفاده کنید.

زمانیکه بوسیله واکر یا عصای زیربغل راه میروید زانوی پای درگیر را خم کرده بطوریکه حتی انگشتان پا نیز با زمین تماس نداشته باشند. عدم وزن اندازی یعنی  حتی اعمال جزئی ترین فشار بر روی پا میتواند منجر به مشکلاتی شود.

وزن اندازی در حد تماس انگشت پا

وزن اندازی در حد تماس انگشتان بدین معنی است که تنها میتوانید انگشتان پای عمل شده را با سطح زمین تماس دهید. این حالت تنها برای حفظ تعادل بوده و میزان چشمگیری از وزن خود را نباید بر روی انگشتان خود وارد کنید. بنابراین همچنان برای راه رفتن به ابزارهای کمکی همچون واکر و یا عصای زیربغل نیاز خواهید داشت. تماس جزئی انگشتان پا تنها با هدف ایجاد تعادل جزئی و ثبات باید صورت گیرد.

وزن اندازی جزئی

وزن اندازی جرئی به شما اجازه داده تا نیمی از وزن خود را بر روی پای عمل شده بیاندازید. ابتدا از مقیاسی برای سنجش میزان فشاری که بر روی پای درگیر حین انداختن نیمی از وزن خود اعمال میشود استفاده کنید و سپس از ابزارهای کمکی برای ایستادن در حالیکه فشاری جزئی به پای درگیر وارد شود استفاده کنید.

فیزیوتراپیست میتواند در پیشرفت وزن اندازی جزئی به شما کمک کند. برخی اوقات پزشک میزان مشخصی را برای وزن اندازی جزئی تعیین میکند بطور مثال ممکن است 25 درصد، 50 درصد و یا 75 درصد وزن اندازی را تجویز کند. بدین منظور فیزیوتراپیست به شما کمک میکند تا حس کنید چه میزان وزن باید بر روی پای خود بیندازید و آنرا باید بخاطر بسپارید و در حین راه رفتن میزان فشاری که بر روی پای عمل شده میاورید را محدود کنید. از آنجائیکه در این مرحله همچنان اجازه وزن اندازی کامل را ندارید میتوانید با استفاده از عصای زیربغل، واکر و یا عصا برای حفظ تعادل خود حین راه رفتن استفاده کنید.

 

وزن اندازی کامل

وزن اندازی کامل به شما این اجازه را میدهد تا کاملا وزن خود را بر روی پای عمل شده بیاندازید. در این مرحله هیچگونه محدودیتی در زمینه میزان اعمال وزن بر روی پای جراحی شده وجود ندارد بنابراین معمولا استفاده از ابزارهای کمکی ضروری نمی باشد.

اگر از ابزارهای کمکی همانند عصا یا عصای زیربغل استفاده می کردید ممکن است کنار گذاشتن آن برایتان آسان و راحت نباشد، از آنجائیکه برای پیشرفت از مرحله وزن اندازی جزئی به وزن اندازی کامل نیز به آنها نیاز خواهید داشت. اینرا بخاطر داشته باشید که گاهی اوقات در حین پیشرفت از مرحله وزن اندازی جزئی به سمت وزن اندازی کامل ممکن است در عضلات خود احساس درد و گرفتگی داشته باشید. فیزیوتراپیست به شما کمک میکند تا به شکلی ایمن از مرحله وزن اندازی جزئی به وزن اندازی کامل برسید.

خطرات عدم رعایت شرایط وزن اندازی

اگر شما نتوانید به درستی وضعیت وزن اندازی را رعایت کنید میتوانید باعث ایجاد ریسک آسیب های جدید و یا نقص پیدا کردن جراحی انجام شده شوید. مسلما اگر تصادفا پای خود را روی زمین بگذارید در حالیکه در مرحله عدم وزن اندازی هستید، به احتمال زیاد آسیبی اتفاق نیفتد.

به سادگی موقعیت خود را ارزیابی کنید و به شرایط وزن اندازی سابق خود بازگردید. علائمی که ممکن است در صورت داشتن پزشک وضعیت وزن اندازی شما را متوقف کند شامل موارد زیر میباشد:

  • افزایش درد در پای آسیب دیده و یا جراحی شده
  • افزایش قرمزی و تورم در پا
  • به سختی حرکت کردن که خود منجر به درد بیشتر شود

اگر پس از جراحی به هر دلیلی احتیاطات وزن اندازی خود را رعایت نکردید بهترین توصیه این است که با پزشک خود تماس گرفته و شرایط موجود را بصورت کامل شرح دهید.

تاثیر اضافه وزن بر زانو

تاثیر اضافه وزن بر زانو

بسیاری از افراد که اضافه وزن دارند درد زانوها را نیز تجربه میکنند که کاهش وزن میتواند موجب کاهش درد و ریسک ابتلا به استئوآرتریت زانو شود.

طبق تحقیقات انجام شده در افراد با وزن مناسب و شاخص توده بدنی (BMI) 18.5 – 25 احتمال ابتلا به آرتروز زانو 3.7 درصد خواهد بود در حالیکه در افراد با درجه دوم چاقی و BMI 35- 39.9 این مقدار به 19.5 درصد خواهد رسید.

داشتن اضافه وزن میزان فشار وارد بر زانو را افزایش میدهد و میتواند منجر به درد و التهابات مزمن و اختلالاتی همچون استئوآرتروز زانو شود.

چنانچه افرادی که دارای اضافه وزن هستند به میزان یک پوند (0.45 کیوگرم) از وزن خود کم کنند میزان فشاری که بر زانو وارد میشود به 4 پوند (1.81 کیلوگرم) کاهش می یابد. بطور مثال اگر فردی 10 پوند (4.45 کیلوگرم) از وزن خود کم کند به میزان حدود 40 پوند (18.14 کیلوگرم) از فشار وارده بر زانوها در هر قدم کم می شود. بنابراین فشار کمتر وارد شده بر زانو به معنی پارگی و کشیدگی های کمتر ساختارهای زانو و ریسک پایین تر ابتلا به آرتروز زانو خواهد بود.

سخن آخر

معمولا پس از جراحی و یا آسیب اندام تحتانی پزشک میزان وزن اندازی را برای کمک به پروسه ترمیم محدود میکند. بهترین توصیه برای شما این است که زمان گذاشته و با انواع مختلف محدودیت های وزن اندازی آشنا شوید و با همکاری نزدیک با فیزیوتراپیست و طبق تجویز پزشک بطور صحیح از مراحل مختلف وزن اندازی برای رسیدن به وزن اندازی کامل عبور کنید.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600