فرض کنید که شما با دوستانتان در یک زمین بازی، مشغول فوتبال بازی کردن هستید، اما براثر یک بی احتیاطی زمین می خورید و مچ پای شما پیچ می خورد. خیلی سریع، محل پیچ خوردگی ورم کرده و دچار کبودی می شود و راه رفتن نیز برای شما سخت خواهد شد. شما برای درمان پیچ خوردگی و همچنین، برای جلوگیری از بروز آسیب بیشتر، به واحد اورژانس نزدیک ترین بیمارستان به محل وقوع این حادثه برایتان مراجعه می کنید تا پزشک معالج، پای شما را معاینه کند و تشخیص دهد که آیا مچ پای شما دچار شکستگی شده است یا تنها پیچ خورده است و یا این که صدمه ای دیگر به پای شما وارد شده است. بعد از بررسی مچ پای شما با اشعه ی ایکس و تشخیص قطعی ، پزشک معالج، شما را مطلع می سازد که مچ پای شما دچار پیچ خوردگی شده است و یک فیزیوتراپیست برای کار روی مچ پای شما قرار است که به این بیمارستان بیاید.

شاید شما با خودتان بگویید که یک متخصص فیزیوتراپی؟ آن هم در واحد اورژانس بیمارستان؟

بله، شما درست شنیده اید

ارائه ی خدمات فیزیوتراپی در واحد اورژانس بیمارستان، یک حیطه ی درحال رشد و توسعه در فیزیوتراپی می باشد. فیزیوتراپیست ها قادر هستند که در در اوایل پروسه ی آسیب دیدگی، در واحد اورژانس به بیماران کمک کنند تا آن ها در مسیر بهبودی و سلامتی قرار بگیرند و به احتمال زیاد حرکت های عملکردی اولیه و درمجموع، نتایج و ماحصل نهایی را بهبود می بخشند. این یعنی که شما قادر خواهید بود که سریعتر و با اطمینان و ایمنی بیشتر، دوباره حرکت داشته باشید.

فیزیوتراپی در واحد اورژانس

خدماتی که یک متخصص فیزیوتراپی در واحد اورژانس ارائه می دهد:

وظایف و عملکرد های یک متخصص فیزیوتراپی در واحد اورژانس شامل چه مواردی می باشد؟ چگونه امکان دارد که متخصص فیزیوتراپی در شاعات اولیه ی آسیب دیدگی یا بروز حادثه به فرد آسیب دیده کمک کند؟ آیا بهتر نیست که جلسات فیزیوتراپی بعد از این که کمی بهبودی در فرد آسیب دیده ایجاد شد، آغاز گردد ؟

به طور تقریبی، نصف مراجعه هایی که به اورژانس صورت می گیرد، در دسته ی موارد غیر ضروری یا نیمه ضروری قرار داده می شود و بسیاری از مشکلاتی که پای افراد را به اورژانس ها می کشاند مربوط به عوارض و آسیب های اسکلتی-عضلانی می باشد؛ در واقع این جا، همان جایی است که متخصصان فیزیوتراپی وارد عمل می شوند و به کمک مراجعان به واحد اورژانس می شتابند. بیماری که از مشکل اسکلتی - عضلانی غیر ضروری رنج می برد، برای ارزیابی و درمان می تواند بدون نیاز به تحقیقات و آزمایش های تشخیصی متفرقه و تحمیل هزینه های اضافه به خود، با اطمینان خاطر به یک متخصص فیزیوتراپی رجوع کند. متخصصان فیزیوتراپی می توانند وضعیت اسکلتی- عضلانی بیمار را ارزیابی کنند و سپس روند توانبخشی و درمان را آغاز کنند.

فیزیوتراپیست ها در واحد اورژانس بیمارستان می توانند بسیاری از خدمات و عملکردهای حیاتی را در ارتباط با بیمار و مشکلی که دارد، انجام دهند. این خدمات و عملکردها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • به بیمار درباره ی بیماری یا آسیبی که درگیر آن است و اینکه چگونه این آسیب یا بیماری بر تحرک وی تأثیر می گذارد، آموزش های لازم را ارائه کنیم.
  • با بیمار در مورد دوره و پروسه ی درمانی مورد انتظار و مدنظر برای جراحتی که دارد، صحبت کنیم و اطلاعات کافی به وی بدهیم.
  • نحوه و میزان مجاز حرکت کردن در تختخواب ، انتقال ها و پیاده روی در محیط خانه یا خیابان را به بیمار آموزش دهیم.
  • بیمار را در استفاده ی درست از وسایل کمکی و تسهیلی عملکرد خود مانند عصا یا واکر راهنمایی نمایید.
  • تمرینات مناسبی را برای کمک به درمان عارضه ی مذکور، به بیمار خود ، ارائه دهید.
  • برای تسکین درد ، توصیه هایی را به بیمار ارائه کنیم؛ مثلا زمان استفاده از یخ یا گرما برای کاهش درد و محدودیت حرکتی ایجاد شده به سبب آسیب دیدگی را به بیمار بگوییم.

یک فیزیوتراپیست در واحد اورژانس می تواند به بهبود حرکت دهی اندام های شما کمک کند و تلاش کند تا شما احساس بهتری داشته باشید ، بنابراین هنگام مرخص شدن از بیمارستان، شما مجهز به ابزارها و وسایل کمکی مناسبی هستید که بیش ترین میزان حرکت های عملکردی ممکن را به شکلی ایمن برای شما فراهم می آورد. این تمهیدات می تواند سبب پیشگیری از بروز آسیب های مشابه به شما شود و همچنین از بستری شدن مجدد شما در بیمارستان جلوگیری کند.

متخصص فیزیوتراپی در اورژانس

کدام گروه از بیماران در واحد اورژانس، ممکن است به متخصص فیزیوتراپی نیاز داشته باشند؟

باید بدانیم که هر بیماری که وارد واحد اورژانس می شود ، حتما نیازمند به جلسات فیزیوتراپی واحد اورژانس نیست! گروهی از بیماران، نیاز به یکسری جلسات پزشکی حیاتی دارند که هدف اصلی شان، زنده ماندن بیمار است. اما سایر بیماران با شرایط دردناک و محدودیت در حرکت دادن اندام هایشان مواجه هستند و دانسته و یا به طور تصادفی به واحد اورژانس بیمارستان وارد می شوند؛ حتی ممکن است که این بیماران، پس از ترخیص از بیمارستان، در خانه نیز از خدمات متخصصان فیزیوتراپی در منزل بهره مند گردند.

بیمارانی که به انواع خاصی از اختلالات و عارضه ها مبتلا شده اند، ممکن است که از خدمات فیزیوتراپی در واحد اورژانس بهره مند گردند. این عارضه ها و اختلالات می تواند شامل یکی از چند مورد زیر باشد:

  • پیچ خوردن یکی از پاها، کشیده شدن تاندون عضله ای خاص و یا سایر آسیب ها: اگر زانو یا مچ پای شما دچار آسیب دیدگی جزئی شده است، هنگام خروج از واحد اورژانس، به احتمال زیاد برای راه رفتن به عصا یا واکر نیاز پیدا خواهید کرد. یک فیزیوتراپیست می تواند به شما در یادگرفتن نحوه ی صحیح استفاده از از وسیله ی کمکی که قرار است از آن برای مدتی استفاده کنید کمک کند، همچنین متخصص فیزیوتراپی می تواند از اندازه ی استاندارد و مناسب وسیله ی کمکی شما، براساس ابعاد و اندازه های شما مطمئن شود. اگر هم پای شما دچار شکستگی شد ، متخصص فیزیوتراپی می تواند قبل از ترخیص از بیمارستان و رفتن به خانه، در واحد اورژانس با شما کار کند تا اطمینان حاصل کنید که با خیال راحت قادر خواهید بود که رفت و آمد کنید.
  • آسیب دیدگی از ناحیه ی مچ دست ،شانه و یا آرنج: ممکن است در اثر زمین خوردن یا یک آسیب جدی دیگر در دست خود ، برای ارزیابی و انجام اقدامات اولیه به واحد اورژانس مراجعه کنید و پزشک برای بهبودی هرچه سریع تر شما، یکسری محافظ و نگهدارنده ی پوشیدنی را برای شما تجویز کند. متخصص فیزیوتراپی می تواند به شما نشان دهد که چگونه اسلینگ(به وسیله ی آن، دست در یک وضعیت خاص قرار می گیرد و در همان حالت برای مدتی معلوم، باقی می ماند؛ جایگزینی برای گچ گیری محسوب می شود) را به دست خود بپوشانید و از آن استفاده کنید ؛ همچنین وی می تواند به شما تمرینات گرفتن یک شی با دست - مانند یک حوله - را برای کمک به شما در حفظ عملکرد دست در هنگام پوشیدن لباس ، بیاموزد.
  • بیمارانی که کمردرد یا گردن درد دارند: بیشتر افرادی که کمردرد یا اسپاسم می گیرند ، به واحد اورژانس محل زندگی خود مراجعه می کنند. هنگامی که خطر رخ دادن یک آسیب جدی - مانند شکستگی مهره – توسط معاینات پزشکی منتفی شود ، فرد می تواند از خدمات توانبخشی یک متخصص فیزیوتراپی برای یادگیری تمرینات و راهکارهای مناسب برای اصلاح وضعیت عضو آسیب دیده با هدف درمان بهتر ، بهره مند شود. در واقع تحقیقات نشان می دهد که شروع زود هنگام جلسات فیزیوتراپی، پس از شروع کمردرد می تواند به بیمار کمک کند تا زودتر بهبودی پیدا کند و هزینه های بهداشتی-درمانی کمتری هم متحمل شود.
  • پس از تصادف با وسایل نقلیه ی موتوری مثل اتومبیل و یا موتورسیکلت: پس از وقوع تصادفات رانندگی ، ممکن است برای ارزیابی و درمان به واحد اورژانس مراجعه کنید. فیزیوتراپیست در واحد اورژانس می تواند تمریناتی را با شما کار کند (البته بعد از این که خطر رخ دادن آسیب جدی مانند شکستگی توسط پزشک منتفی اعلام گردد) و به شما در حفظ دامنه ی حرکتی بدون بروز درد در گردن کمک کند.
  • افرادی که بیشتر از بقیه، در معرض خطر زمین خوردن/افتادن/سقوط کردن قرار دارند: زمین خوردن، برای افراد سالمند و افرادی که در طول روز تحرک کمی دارند، به یک مشکلی جدی تبدیل شده است. اگر احیانا زمین خورده اید ، می توانید به نزدیک ترین واحد اورژانس مراجعه کنید تا از بروز صدمه های دیگر پیشگیری کرده باشید. یک متخصص فیزیوتراپی می تواند برای بهبود تعادل شما، تمریناتی را آموزش دهد و با شما کار کند، همچنین وی می تواند راهکارهایی نیز برای پیشگیری از زمین خوردن به شما بیاموزد

درمجموع ، در واحد اورژانس، هر بیماری که دارای تحرک عملکردی محدود به سبب ابتلا به یک آسیب یا بیماری باشد ، پیش از مرخص شدن از بیمارستان، ممکن است از ارزیابی و مداخله ی فیزیوتراپی بهره مند گردد. هنگامی که پزشک، خطر بروز صدمه ای قابل توجه را رد کرد و آسیب شما را در دسته ی آسیب های نیمه ضروری و یا غیر ضروری قرار داد ، می توانید از کار با یک متخصص فیزیوتراپی برای آغاز پروسه ی بهبودی بهره مند شوید

 خدمات فیزیوتراپی در واحد اورژانس

نتایج:

آیا اصلا خدمات فیزیوتراپی در واحد اورژانس بیمارستان ها می تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد؟ شاید با خود نتایج مثبتی به همراه داشته باشد . بهره مندی از یک متخصص

فیزیوتراپی در واحد اورژانس بیمارستان، حرکتی نسبتاً جدید محسوب می شود و در حال حاضر، تحقیقات و مطالعاتی كه تأثیر مثبت یا منفی آن را بررسی می كند ، وجود ندارد. بعضی از یافته های اولیه ، نشان می دهد که با بهره مندی از خدمات متخصصان فیزیوتراپی در واحد اورژانس بیمارستان می تواند نتیجه ای مثبت و ایمن به همراه داشته باشد و به احتمال زیاد، تعداد بستری های دوباره در بیمارستان و مدت حضور در بیمارستان را کاهش دهد. باید مطالعات با کیفیت تری برای اطمینان از مزایای بیشتر جلسات فیزیوتراپی در واحد اورژانس صورت بگیرد.

کلام آخر:

اگر شما دچار یک آسیب دیدگی شده اید که نیاز به مراقبت های پزشکی فوری دارد ، حتما به نزدیکترین واحد اورژانس محل وقوع حادثه مراجعه کنید. پرسنل واحد اورژانس می توانند مشکل شما را ارزیابی کنند و مراقبت ها و اقدامات لازم را آغاز کنند. اگر وضعیت شما غیر ضروری تشخیص داده شود و شامل یکی از اختلالات اسکلتی - عضلانی باشد ، پس این که شاهد همکاری و کمک یک متخصص فیزیوتراپی در واحد اورژانس بودید، تعجب نکنید! چرا که سیر بهبودی سریع و مطمئن بیماری شما آغاز شده است.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600