فیزیوتراپی بعد شکستگی آرنج میتواند به شما در بازگشت دامنه حرکتی، قدرت و عملکرد کلی آرنج کمک کند. شکستگی آرنج می تواند آسیبی دردناک باشد و منجر به کاهش حرکت در بازو، شانه و مچ دست گردد.همچنین شکستگی آرنج میتواند توانائی افراد را در کار کردن، انجام فعالیت های منزل و یا شرکت در فعالیت های خلاقانه محدود کند. هدف از فیزیوتراپی بازگرداندن تحرک مفصل ، قدرت و دامنه حرکتی است تا شما بتوانید به فعالیت های نرمال و یا نزدیک به نرمال برگردید.

نشانه های شکستگی آرنج

نشانه های معمول شکستگی آرنج شامل:

  • درد در آرنج، بالای بازو و ساعد
  • تورم در اطراف آرنج
  • کبودی و تغییر رنگ در اطراف آرنج
  • از دست دادن حرکت در اطراف آرنج و ساعد
  • تغییر شکل (همانند توده و ... ) در نزدیکی آرنج و یا بازو

اگر شما مشکوک به شکستگی آرنج هستید خیلی فوری باید برای درمان آن اقدام نمائید. عدم اقدام در جهت درمان فوری شکستگی میتواند منجر به آسیب و از دست دادن عملکرد دائمی در بازو و دست شود.

 دلایل شکستگی آرنج

علل شکستگی آرنج

آرنج مفصلی است که از اتصال استخوان بازو (هومروس) با استخوان های ساعد ( رادیوس و اولنا ) تشکیل می شود. به قسمت انتهایی استخوان اولنا زائده اوله کرونان میگویند و استخوانی است که زمانیکه آرنج را بر روی سطحی تکیه میدهید آنرا حس میکنید. استخوان های آرنج بوسیله لیگامان های داخلی و خارجی بازو در کنار هم نگه داشته می شوند.

یکی از شایع ترین دلایل شکستگی آرنج وارد شدن ضربه به بازو و نزدیک به آرنج می باشد که میتواند بدنبال افتادن برروی آرنج یا بازوی کشیده، تصادف اتومبیل یا آسیب های ورزشی اتفاق بیفتد.

آسیب معمولا بصورت ناگهانی و بدنبال اعمال نیروهایی شدید که میتوانند موجب شکستگی سر رادیوس ( در بالاترین قسمت کوچکترین استخوان ساعد قرار دارد)، انتهای تحتانی استخوان هومروس ( پایین ترین قسمت استخوان بازو ) و یا زائده اوله کرونان ( قسمت گوی مانند استخوان آرنج ) شوند اتفاق میفتدو همچنین ترکیبی از این شکستگی ها و یا در رفتگی نیز ممکن است رخ دهد.

شکستگی همراه با جابجائی به شدت دردسرساز است و موجب درد طولانی مدت و سفتی می شود. بعلاوه در برخی از افراد بدنبال این آسیب ها استخوان سازی یا اوسیفیکیشن و نقص مفصل اتفاق میفتد.

رادیولوژی از آرنج

تشخیص شکستگی آرنچ چگونه است؟

برای تشخیص این عارضه باید عکسبرداری انجام شود. بوسیله عکسبرداری محل استخوان ها مشخص شده و به پزشک جهت انتخاب بهترین روش ثابت کردن شکستگی کمک می کند.

گاهی اوقات نوعی از عکسبرداری به اسم سی تی اسکن میتواند تصویر بهتری با تهیه تصاویر مقطعی از تمامی طول آسیب ارائه دهد.همچنین میتوانید از ایکس ری(رادیوگرافی) هم بجای سی تی اسکن استفاده کنید.هوم ویزیت خدمات رادیوگرافی در منزل نیز ارائه میدهد.

درمان آرنج آسیب دیده

پس از تشخیص شکستگی آرنج، پزشک آن را ترمیم می کند. در این پروسه استخوان آرنج در موقعیت درست قرار داده می شود تا بیشترین بهبودی حاصل گردد. ترمیم شکستگی آرنج به شکل دستی نیز قابل انجام است. اما در صورتیکه آسیب شدید باشد پزشک انجام جراحی باز و قرار دادن فیکساتور داخلی را پیشنهاد میدهد. این نوع درمان شامل برش هایی است برای تصحیح راستای استخوان و استفاده از پیچ، پلاک و سیم جهت نگهداری استخوان ها در موقعیت درست است.

پس از ترمیم شکستگی آرنج برای مدتی باید از بریس یا اسلینگ استفاده کرد و گاهی اوقات هم گچ گرفته میشود که گچ گرفتن موجب سفتی شدید و از دست دادن دائمی حرکت می شود.ویزیت پزشک متخصص ارتوپد نیز یکی دیگر از خدمات هوم ویزیت است.

فیزیوتراپی شکستگی آرنج

انجام فیزیوتراپی برای شکستگی آرنج

یکی از بزرگترین مشکلات بدنبال شکستگی آرنج سفتی است که دامنه حرکتی را محدود می کند. گاهی اوقات این سفتی تا مدت های مدید پس از بهبود شکستگی استخوان نیز ادامه می یابد. بنابراین پزشک فیزیوتراپی را تجویز میکند تا هرچه زودتر پس از آسیب حرکت های ابتدائی برای آرنج انجام شود.

فیزیوتراپیست به افراد برای بازیابی استفاده نرمال آرنج و بازو کمک می کند. در فیزیوتراپی از درمان ها و مدالیته های مختلف برای کمک به بازگشت سریع فرد به فعالیت های نرمال استفاده می شود. برخی از نقایص که در فیزیوتراپی بر روی آنها کار می شوند شامل موارد زیر می باشد:

دامنه حرکتی آرنج

یکی از اهداف اصلی فیزیوتراپی پس از شکستگی آرنج، بازیابی دامنه حرکتی نرمال آرنج است. آرنج مفصلی پیچیده است که به شما اجازه خم کردن بازو و یا چرخاندن دست را میدهد. بازیابی دامنه حرکتی کامل آرنج و ساعد مهم ترین بخش برای رسیدن به فعالیت نرمال بازو است.

بعنوان یک قانون، مراجعه سریع به فیزیوتراپی برای بدست آوردن دامنه حرکتی نه تنها خوب بلکه نتایج سریعتری را به ما خواهد داد.

طبق مطالعه انجام شده در دانشگاه راچستر در سال 2014، سالمندانی که تمرینات دامنه حرکتی را پس از بی حرکتی زود شروع میکنند نیاز به 6 روز و نیم درمان دارند در مقایسه با افرادی که با تاخیر اینگونه تمرینات را شروع میکنند و نیاز به 17 روز درمان خواهند داشت.

اگر میزان کاهش دامنه حرکتی فردی به شدت کاهش پیدا کرده باشد ممکن است فیزیوتراپیست از اسپلینت های متحرک استفاده کند. این اسپلینت در طول روز پوشیده میشود و کششی ملایم را بر روی مفصل آرنج اعمال میکند تا موجب بهبود دامنه حرکتی شود.همچنین اسپلینت میتواند فلکشن ( خم کردن ) و اکستنشن ( صاف کردن) آرنج را بهبود دهد.

شکستگی آرنج

تمرینات قدرتی در فیزیوتراپی

درد و تورم ایجاد شده متعاقب شکستگی آرنج مانع استفاده از بازو در افراد میشود. همچنین ممکن است نیاز باشد بازوی خود را بوسیله اسلینگ ثابت کنید که در این صورت استفاده از آرنج، مچ دست و دست محدود می شود.

اگر از روش جراحی برای درمان شکستگی استفاده شده باشد زمان نیاز است تا بافت های اطراف برش جراحی ترمیم شوند. این دوره زمانی میتواند موجب از دست رفتن چشمگیر قدرت عضلات اطراف آرنج، شانه، مچ دست و دست شود.فیزیوتراپیست میتواند تمرینات تقویتی برای شانه، آرنج ، مچ دست و دست را آموزش داده که به بازیابی استفاده نرمال از بازو کمک میکنند.

اگر شما از اسلینگ استفاده میکنید فیزیوتراپیست میتواند نحوه پوشیدن صحیح آنرا آموزش دهد. بعلاوه تراپیست با آموزش تمریناتی خاص میتواند قدرت گرفتن دست را به سطح قبل از آسیب برگرداند.

مدیریت درد بعد از شکستگی آرنج

پس از شکستگی آرنج افراد درد و تورم اطراف مفصل را تجربه میکنند که در این مرحله فیزیوتراپیست میتواند به مدیریت درد و تورم با مدالیته های مختلف همانند تحریکات الکتریکی و یخ کمک کند.

طبق مطالعات انجام شده استفاده از دیاترمی موج کوتاه ( مدالیته ای درمانی) و موبیلیزیشن مفصل میتواند جهت بازیابی دامنه حرکتی متعاقب شکستگی آرنج کمک کند.

مدیریت اسکار بافت

اگر بعد از شکستگی آرنج، جراحی انجام شده باشد فیزیوتراپی به مدیریت بافت اسکار یا زخم نیز کمک خواهد کرد. ماساژ و موبیلیزیشن بافت اسکار برای پیشگیری از چسبندگی بافت اسکار الزامی است. همچنین تمریناتی جهت ماساژ بافت اسکار برای انجام در منزل نیز به شما آموزش داده خواهد شد.

مراقبت های لازم بعد از شکستگی آرنج

اکثر افراد قادرند حدودا 4 ماه پس از آسیب به فعالیت نرمال خود بازگردند ولی در برخی افراد پروسه درمان کامل تا یکسال هم ممکن است ادامه پیدا کند. کاملا طبیعی است که همچنان میزانی از کاهش حرکت را در این بازه زمانی تجربه کنید و بسیار مهم است که به تمرینات دامنه حرکتی و تقویتی که فیزیوتراپیست به شما آموزش داده ادامه دهید و از پزشک اطلاعات لازم برای آگاهی از شرایط قابل انتظار در مراحل مختلف درمان را دریافت کنید.

سخن آخر

فیزیوتراپی بعد از شکستگی آرنج میتواند در شروع زودهنگام حرکات با شرایطی کاملا ایمن بسیار کمک کننده باشد. بعلاوه به بازیابی قدرت و عملکرد طبیعی بازو در کنار مدیریت درد و تورمی که تجربه میکنید کمک خواهد کرد.

همکاری با پزشک و فیزیوتراپیست کمک میکند تا پس از شکستگی آرنج هرچه سریعتر و با ایمنی بیشتر به فعالیت های طبیعی خود بازگردید.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600