التهاب تاندون ، یک وضعیت حاد است که در آن، تاندون هایی که عضله را به استخوان متصل می کنند ملتهب می شوند. این التهاب می تواند سبب بروز درد ، از دست دادن تحرک در تاندون و کاهش قدرت در عضله ای شود که تاندون به آن وصل است.تاندون ها، بندهای رشته ای کلاژنی هستند که به عنوان لنگرهایی انعطاف پذیر برای وصل شدن عضلات به استخوان ، در داخل و اطراف مفاصل بدن عمل می کنند. آنها در شکل ها و اندازه های گوناگونی وجود دارند ، از شکل های کوچک که سبب حرکت کردن انگشتان می شوند ، تا شکل های بزرگتر ، مانند تاندون آشیل ، که به ما کمک می کند تا بایستیم یا راه برویم.

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود تاندون ملتهب گردد و در صورت بروز ، اغلب دردناک باشد. درد را می توان در محل قرارگیری محل وصل شدن تاندون به استخوان احساس کرد. همچنین در محلی که عضله و تاندون به هم وصل می شوند نیز قابل احساس است." به مشکلات مربوط به تاندون معمولاً تاندینوپاتی گفته می شود. این یک اصطلاح کاربردی است که به سادگی به هر نوع از وضعیت های غیر طبیعی تاندون اشاره دارد. این شرایط می تواند باعث به وجود آمدن درد ، التهاب و تحرک محدود شود "

علت بروز التهاب تاندونی

علت های بروز التهاب تاندونی:

در حالی که صدها تاندون در سراسر بدن وجود دارد ، تعداد انگشت شماری از آنها در معرض ابتلا به التهاب تاندون قرار می گیرند. این تاندون ها تمایل دارند که رگ های خونی کمتری در خدمت آنها باشند و کاهش میزان خونرسانی ، مانعی است که توانایی بهبود آنها را پس از آسیب دیدن، کاهش می دهد. به قسمت هایی از تاندون که بیشتر تحت تأثیر این اثر قرار دارند ، مناطق آبریزی(watershed zones)که در آنها خونرسانی به کمترین حد خود رسیده است ، می گویند.

" التهاب تاندونی اغلب در اثر استفاده ی بیش از حد از یک تاندون در طول انجام کار ، دو و میدانی یا فعالیت های روزمره ایجاد می شود. این عارضه، غالباً با انجام حرکات تکراری مانند حرکات ناشی از کار در خط مونتاژ یا ورزشهایی مانند گلف یا تنیس که فعالیت های نیازمند به تکرار بیش از حد یکسری حرکات می باشد، همراه است". آسیب مستقیم - مانند ضربه به تاندون - نیز می تواند سبب بروز التهاب تاندونی شود. همچنین اختلالات التهابی ، مانند آرتریت روماتوئید و آرتروز نیز می تواند سبس بروز التهاب های ناگهانی (حاد) و یا مداوم (مزمن) تاندون ها شود.

التهاب تاندونی بیش تر در افراد بالای 40 سال دیده می شود که خطر و شدت علائم آن به طور معمول با افزایش سن، افزایش می یابد

محل بروز التهاب تاندونی

مکان های مشترک بروز التهاب تاندون:

التهاب تاندونی می تواند تقریباً در هر نقطه ای از بدن که در آن، تاندون وجود دارد، اتفاق بیفتد و به طور معمول بر اساس محل بروز آن طبقه بندی می شود. از آنجا که این وضعیت غالباً با حرکات تکراری همراه است ، انتظار ما این است که آن را در افرادی مشاهده کنیم که به طور معمول کارهای خاصی را انجام می دهند یا مشغول به انجام فعالیت های ورزشی خاصی می باشند. برخی از انواع رایج آن عبارت اند از:

  • التهاب تاندون آشیل ، شامل التهاب تاندون میان عضله ی ساق پا و پاشنه است
  • التهاب تاندون استخوان پتلا(کشکک زانو) ، که گاهی اوقات به آن "زانوی جهنده" نیز گفته می شود
  • التهاب تاندون آرنج ، که به "آرنج تنیس بازان" و یا "آرنج گلف بازان" معروف است
  • التهاب تاندون عضله ی دو سر بازو ، که به طور معمول شامل تاندون بین عضله ی دوسر بازو و قرار گرفتن آن در مفصل شانه است
  • التهاب تاندون عضلات و تاندون های اطراف شانه، که با نام "شانه ی شناگر" نیز شناخته شده
  • التهاب تاندون مچ ، که گاهی با نام "مچ بولر" نیز شناخته می شود

علائم و تشخیص التهاب تاندونی

علائم و تشخیص التهاب تاندون :

التهاب تاندونی به طور معمول به دنبال بروز درد و التهاب قابل توجه در محل مشخص می شود و نباید آن را با تاندونوز(تخریب شدن کلاژن تاندون در پاسخ به استفاده ی بیش از حد از تاندون به صورت مزمن و بدون زمان دادن به تاندون برای بهبود و استراحت؛ و تداوم این وضع. جالب است بدانید که حتی انجام مکرر حرکت هایی ریز، مانند کلیک با ماوس نیز می تواند باعث ایجاد تاندونوز شود!) که در آن شاهد علائم ساختاری از بین رفتن تاندون هستیم اشتباه گرفت. در بسیاری از موارد ، بروز علائم به تدریج رخ می دهند ، که اغلب با یک دوره ی فعالیت بیش از حد و بدون رخ دادن آسیب های قابل توجه همراه است. علائم ممکن است به تدریج ظاهر بشود و با گذشت زمان شدیدتر گردد.

رایج ترین ویژگی های التهاب تاندونی شامل موارد زیر است:

  • تورم تاندون
  • حساسیت مستقیم روی تاندون
  • احساس درد با حرکت دادن(یا حرکت کردن) ناحیه ی آسیب دیده
  • حس ترک خوردگی یا ورم داشتن، هنگام حرکت کردن مفصل
  • وجود توده یا برآمدگی روی خود تاندون
  • سفتی ناشی از به وجود آمدن تورم

تشخیص به طور معمول بر اساس سابقه و معاینه ی فیزیکی انجام می شود. اگر علت عارضه، مشخص نباشد یا شرایط به صورت هم زمان اتفاق افتاده باشد ، پزشک ممکن است آزمایش هایی اضافی را تجویز کند. اشعه ی ایکس و تصویربرداری ام آر آی، می تواند در ارزیابی علت های اضافی بروز عارضه مفید باشد.

 درمان التهاب تاندون

درمان التهاب تاندون :

درمان التهاب تاندونی شامل سه مورد زیر است:

  • محدودیت اولیه ی حرکت تاندون آسیب دیده
  • کاهش التهاب
  • توانبخشی تاندون ، مفصل و عضله ی آسیب دیده که شامل به دست آوردن تحرک طبیعی تاندون و تحمل بارگیری آن است.

برای دستیابی به این هدف ، می توان مفصل آسیب دیده را از بین برد و هرگونه فشار وارد شده بر روی تاندون مبتلا را کاهش داد. می توان از یخ یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی( با نام NSAIDها) ، مانند ایبوپروفن ، در روزهای اولیه برای کاهش تورم و درد استفاده کرد.

"هدف اصلی درمان التهاب تاندونی، به حداقل رساندن حرکت هایی است که می تواند سبب بروز التهاب بیشتر در ناحیه ی آسیب دیده شود. بسته به محل بروز التهاب تاندون، ممکن است لازم باشد تا فعالیت های ساده و روزمره مانند رانندگی یا تایپ کردن را تا زمان رفع کامل علائم کاهش داد یا اصلاح نمود". در افرادی که علائم مکرر یا شدید دارند ، ممکن است از تزریق کورتیکواستروئید برای تسکین کوتاه مدت تا میان مدت استفاده گردد ، باید از تزریق بیش از حد کورتیکواستروئید ها خودداری کرد، چراکه سبب ضعیف شدن تاندون به مرور زمان و افزایش خطر پارگی تاندونی می شود.

درمان ممکن است توسط فیزیوتراپی برای اعمال مداخلات یدی و ماساژ دادن ناحیه ی آسیب دیده پشتیبانی شود. بهبودی معمولاً با رساندن مفصل به دامنه ی حرکتی کامل ، سریع تر حاصل می گردد.حفظ تناسب اندام و به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی در سطح فعالیت، می تواند به کاهش خطر ابتلا به التهاب تاندونی کمک زیادی کند.

کلام پایانی:

التهاب تاندون می تواند یک وضعیت دردناک باشد که قادر است تا توانایی شما را در انجام فعالیت های عادی یا تفریحی محدود سازد. اگر مشکوک به التهاب تاندون هستید ، حتما به یک فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا وضعیت شما را بررسی کند و در صورت وجود التهاب، بلافاصله درمان را شروع کنید.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600