فیزیوتراپی شکستگی پا چیست؟

هر فردی ممکن است که در طول زندگی خود در اثر بروز اتفاقات مختلف، علائم شکستگی پا را تجربه کرده و به فیزیوتراپی شکستگی پا نیاز داشته باشد. در واقع شکستگی پا ممکن است که در اثر عوامل مختلفی رخ دهد که از جمله آنها می‌توان به تصادفات جاده‌ای، سقوط و افتادن بر زمین یا انجام حرکات کششی یا ورزشی اشتباه اشاره کرد.

روش درمان شکستگی پا به چه عواملی بستگی دارد؟

شکستگی پا می‌تواند به صورت‌های گوناگونی اتفاق بیفتد و ترک‌های ریزی در استخوان پا ایجاد کند. اثرات ناشی از چنین ترک هایی ممکن است که بر پوست نیز ظاهر شوند. درمان شکستگی پا به دو عامل اصلی بستگی دارد که این دو عامل عبارتند از :

  • محل شکستگی پا
  •  شدت شکستگی

به منظور درمان آسیب‌های ناشی از شکستگی پا در برخی موارد لازم است که صفحات، میله یا پیچ‌هایی در داخل استخوان پا کاشته شود تا در نهایت با استفاده از فیزیوتراپی شکستگی پا، علائم شکستگی پا برطرف شده و بهبودی موردنظر حاصل شود.
به هر حال شکستگی پا به هر دلیلی که اتفاق افتاده باشد، علائمی را به همراه دارد. درمان شکستگی پا بسیار مهم بوده و عدم پیگیری و درمان آن می‌تواند در آینده عواقب جبران ناپذیری را برای فرد آسیب‌دیده به دنبال داشته باشد. به همین جهت در مقاله پیش رو قصد داریم تا در مورد علائم شکستگی پا اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار داده و نقش فیزیوتراپی شکستگی پا را مورد ارزیابی قرار دهیم.

علل شایع شکستگی پا

آشنایی با علل شایع شکستگی پا به شما کمک می‌کند تا با آسیب‌هایی که این عوامل می‌توانند به پاها وارد کنند آشنا شده و در نتیجه احتیاطات لازم برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی را در نظر بگیرید.به طور کلی شایع‌ترین علل شکستگی پا که در مواردی نیاز به استفاده از خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا دارند، عبارتند از:

حوادث رانندگی: صدماتی که در طی حوادث رانندگی به پاها وارد می‌شود بسیار جدی بوده و امکان خرد شدن استخوان پا را تا حد زیادی بالا می‌برد. صدمات وارد شده به پا در اثر سوانح رانندگی سبب شکستگی پا شده و ممکن است که فرد ترمیم و جراحی نیاز داشته باشد.

تاثیر وزن سنگین: افتادن شی سنگین روی پاها نیز از دیگر عوامل بروز شکستگی در پاهاست. اشتباه در قرار دادن پاها در جای مناسب نیز می‌تواند سبب شکستی پاها شود. انگشتان پا ممکن است که حتی در اثر برخورد با لبه مبل بشکنند و شما در دردسر بیاندازند.

استفاده بیش از حد: تحمل وزن پاها به صورت طولانی‌مدت می‌تواند سبب بروز ترک‌های بسیار ریز در استخوان پاها شود. چنین ترک‌های ریزی به مرور زمان با عدم در نظر گرفتن احتیاط‌های لازم، بزرگتر شده و سبب شکستگی استخوان پا می‌شود.

در ضمن امکان این وجود دارد که استخوان پا در اثر پوکی استخوان ضعیف شده و فرد با انجام حرکات عادی و روزمره با علائم شکستگی پا مواجه شود و به خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا نیاز داشته باشد.

هوم ویزیت به عنوان یکی از مراجع معتبر خدمات پزشکی در منزل خدمات فیزیوتراپی در منزل را با کمک برترین اساتید ایرانی ارائه میدهد . جهت رزرو و یا مشاوره رایگان فیزیوتراپی در منزل با ما در تماس باشید 

021-476296  09123473099

فیزیوتراپی شکستگی پا

علل خطرناک شکستگی پا

شکستگی پا ممکن است که در اثر عوامل دیگری نیز اتفاق بیفتد که چنین عواملی خطر شکستگی پا را دوچندان کرده و لازم است که فرد از خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا برای درمان این نوع شکستگی استفاده کند.علل خطرناک شکستگی پا عبارتند از:

ورزش‌های پر تحرک

استرس، ضربات مستقیم و پیچش استخوان‌های پا که در اثر ورزش‌هایی از جمله بسکتبال، فوتبال، ژیمناستیک، تنیس و مواردی از این قبیل رخ می دهد، سبب بروز علائم شکستگی پا شده و فرد را به دردسر می اندازند.

استفاده نادرست از تکنیک ها یا تجهیزات ورزشی

تجهیزات ورزشی نامناسب مانند استفاده از کفش‌هایی که به مدت طولانی مورداستفاده قرار گرفته‌اند یا کفش‌هایی که تنگ هستند، می‌توانند سبب افتادن فرد شده و در نتیجه باعث شکستگی استخوان پا شوند. تکنیک‌های نادرست ورزشی و عدم آموزش درست به ورزشکاران برای گرم کردن و انجام حرکات کششی نیز از دیگر عواملی است که سبب بروز علائم شکستگی پا می‌شود.

افزایش سطح فعالیت به صورت ناگهانی

اینکه شما یک ورزشکار آموزش‌دیده هستید یا به تازگی ورزش را شروع کرده‌اید، تفاوتی ندارد. چنانچه یک فرد در هر موقعیتی به طور ناگهانی تعداد یا مدت ‌زمان تمرین خود را افزایش دهد، امکان اینکه شکستگی پا رخ دهد، زیاد شده و لازم است که فرد از خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا استفاده کند.

کار در مشاغل خاص

برخی از محیط‌های کاری مانند محیط‌های ساخت و ساز ساختمان‌ها ممکن است که فرد را در معرض خطرات مختلف قرار داده و سبب بروز علائم شکستگی پا شود. چنین محیط هایی ممکن است که فرد را در معرض خطراتی مانند سقوط از ارتفاع یا افتادن اشیا سنگین بر پاهای او قرار دهد.

خانه بیش از حد بهم ریخته

راه رفتن در خانه‌ای که بیش از حد بهم ریخته است، با وجود نور کم می‌تواند سبب بروز حوادث مختلف شده که تعادل فرد را برهم زده و او را در معرض بروز علائم شکستگی پا قرار دهد. در چنین حالتی ممکن است که آسیب وارد شده به پاها جدی بوده و لازم باشد که فرد از خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا استفاده کند.

وجود شرایط خاص

کاهش تراکم استخوان یا پوکی استخوان یکی از خطرناک‌ترین علل بروز علائم شکستگی پا محسوب می‌شود و در چنین حالتی استفاده از خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا یک الزام برای فرد محسوب می‌شود. چرا که در این موقعیت، استخوان‌های پا در معرض خطر بیشتر شکستگی و ترک قرار دارند.

معرفی مطلب مرتبط

مطلب دیگری نیز برای فیزیوتراپی زانو نوشته شده است. میتوانید مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید.

علائم شکستگی پا

علائم شکستگی پا

همانطور که پیشتر مطرح شد، شکستگی پا ممکن است که در اثر عوامل مختلفی رخ دهد. بنابراین این عارضه به هر دلیلی که رخ‌داده باشد، ممکن است که با علائم و نشانه‌های مختلفی همراه باشد. بروز علائم شکستگی پا به فیزیولوژی بدن فرد نیز بستگی دارد.
اما به طور کلی می‌توان بیان کرد که برخی از نشانه‌های شکستگی پا در افراد مشترک‌اند. این علائم عبارتند از:

  • درد زیاد و رو به افزایش
  • ورم
  • کبودی
  • حساسیت
  • ناهنجاری
  • مشکل در راه رفتن
  • دردی که با افزایش فعالیت افزایش ‌یافته و در حالت استراحت کاهش می‌یابد.
  • مشکل در تحمل وزن

چنانچه فکر می کنید که علائم شکستگی پا را دارید بهتر است که سریع به پزشک مراجعه کنید. چنانچه ناهنجاری به وجود آمده در پاها آشکار باشد، اگر درد یا تورم با مراقبت از خود بهتر نشود یا درد و تورم به مرور زمان بدتر شود، لازم است که فرد حتماً نزد پزشک مراجعه کرده و او را در جریان درد خود قرار دهد.

عوارض ناشی از شکستگی پا

چنانچه به علائم شکستگی پا توجهی نشود و اقدامات لازم برای درمان یا فیزیوتراپی شکستگی پا صورت نگیرد، ممکن است که در آینده فرد با عوارض مختلفی مواجه شود که در ادامه برخی از آنها را موردبررسی قرار خواهیم داد.

آرتروز

شکستگی‌هایی که در مفصل پاها امتداد پیدا می‌کنند، می‌توانند پس از گذشت سال‌ها سبب بروز آرتریت شوند. چنانچه پاها پس از گذشت مدت طولانی از استراحت مجدداً شروع به درد کردند، لازم است که با پزشک متخصص در این مورد مشورت کنید

عفونت استخوان (استئومیلیت)

چنانچه علائم شکستگی بازدارید، یعنی انتهای استخوان از طریق پوست قابل‌مشاهده است، ممکن است که استخوان پا شما در معرض باکتری هایی قرار گیرد که این باکتری ها در اثر گذر زمان سبب بروز عفونت خواهند شد.

آسیب به عصب یا رگ‌های خونی

تروما در پا می‌تواند به اعصاب یا رگ‌های خونی مجاور آسیب برساند و در موارد بسیاری چنین بافت‌هایی را پاره کند. در صورت بروز هرگونه مشکل حسی یا عدم جریان خون در پاها فوراً نزد پزشک مراجعه کرده و او را در جریان چنین مشکلاتی قرار دهید.عدم وجود جریان خون می‌تواند سبب از بین رفتن و فروپاشی استخوان پا شود.

چگونه می‌توان از بروز علائم شکستگی پا جلوگیری کرد؟

نکات ورزشی و ایمنی بسیاری وجود دارند که به شما کمک می‌کنند تا از شکستگی پاها پیشگیری کرده و در نتیجه به خدمات خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا نیاز نداشته باشید. این نکات عبارتند از:

پوشیدن کفش مناسب

از کفش‌های پیاده روی مناسب برای راه رفتن بر زمین‌های خشن استفاده کنید. در صورت لزوم از کفش‌های ایمنی در محیط کار استفاده کنید. کفش ورزشی مناسب را برای ورزش خود استفاده کنید. چنانچه آج یا پاشنه کفش از بین رفته است، بهتر است که آن را کنار گذاشته و دیگر از آنها استفاده نکنید.چنانچه دونده هستید، هر ۳۰۰ تا ۴۰۰ مایل کفش ورزشی خود را تعویض کنید.

استحکام استخوان ها

یکی از مهم‌ترین عواملی که سبب پیشگیری از بروز شکستگی پا می‌شود، استفاده از غذاهای سرشار از کلسیم مانند شیر، ماست و پنیر است. مصرف مکمل‌های ویتامین D از دیگر موادی است که از پوکی استخوان جلوگیری کرده و سبب افزایش تراکم استخوان و در نتیجه جلوگیری از شکستگی پا می‌شود.

فعالیت‌های مداوم

انجام فعالیت‌های مداوم سبب می‌شود که فرد از لحاظ آمادگی جسمانی در موقعیت بهتری قرار داشته و در نتیجه کمتر در معرض شکستگی پا قرار گیرد و در نتیجه به خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا نیازی نداشته باشد.

خانه خود را مرتب کنید.

نادیده گرفتن نامرتبی خانه سبب می‌شود که احتمال افتادن شما روی زمین افزایش‌ باید. بخصوص افراد سالمند که در راه رفتن تعادل ندارند و یا ضعف حرکتی دارند امکان بیشتری دارد که دچار آسیب دیدگی از طریق افتادن شوند.

تشخیص شکستگی پا

پس از درمان شکستگی استخوان، لازم است که عضلات مختلف مربوط به آن سفت شده و رباط‌ها نیز در موقعیت مناسبی قرار داشته باشند، در این حالت استفاده از خدمات فیزیوتراپی شکستگی پا می‌تواند به افراد کمک کند تا به اهداف مطرح‌شده دست یابند.شکستگی‌های جزئی پاها به راحتی درمان شده و در صورتی که یکی از انگشت‌های پاشکسته باشد، معمولاً به پنجه وصل شده و یک قطعه گاز در بین آنها قرار می‌گیرد. در برخی موارد لازم است که برای جوش خوردن استخوان‌های شکسته، فرد مدت‌زمانی را بی حرکت باقی بماند.

فیزیوتراپی شکستگی پا

بیمار پس از اینکه گچ پای خود را باز کرد برای برگشت به وضعیت قبلی نیاز به برنامه فیزیوتراپی منظم دارد.برای شروع فیزیوتراپی متخصص فیزیوتراپ ارزیابی اولیه انجام می دهد تا برنامه مناسبی را برای درمان مشخص کند.دلیل اصلی انجام فیزیوتراپی برای شکستگی استخوان از بین بردن سفتی مفاصل و از بین بردن تاثیرات منفی ناشی از بی حرکت بودن استخوان است.در برنامه فیزیوتراپی فقط استفاده از دستگاه ها و یا تکنیک های فیزیوتراپی نیست. تراپیست به شما آموزش میده که چطور مدتی از واکر و یا عصا استفاده کنید که فشاری به قسمت شکسته شده نیاید.

فیزیوتراپی برای شکستگی پا معمولاً شامل موارد زیر است:

1. مدیریت درد: فیزیوتراپیست ها از تکنیک های مختلفی مانند درمان دستی، روش ها (مانند یخ یا گرما درمانی) و تمرینات برای کمک به بیماران برای مدیریت سطح درد خود استفاده می کنند.

2. تمرینات دامنه حرکتی: این تمرینات به بهبود انعطاف پذیری و تحرک مفصل در پای آسیب دیده کمک می کند.

3. تمرینات قدرتی: فیزیوتراپیست ها تمریناتی را طراحی می کنند تا به بیماران کمک کنند قدرت را در پاهای خود بازیابند و از آتروفی عضلانی که ممکن است در اثر بی حرکتی رخ دهد جلوگیری کنند.

4. آموزش تعادل و حس عمقی: این تمرینات به بیماران کمک می کند تا تعادل و هماهنگی خود را بهبود بخشند، که ممکن است تحت تاثیر شکستگی ساق پا قرار گرفته باشد.

5. آموزش راه رفتن: فیزیوتراپیست ها با بیماران همکاری می کنند تا به آنها کمک کنند تا نحوه صحیح راه رفتن را پس از شکستگی پا دوباره بیاموزند و اغلب از وسایل کمکی مانند عصا یا واکر استفاده می کنند.

6. فعالیت های عملکردی: فیزیوتراپیست ها همچنین ممکن است فعالیت های مختص زندگی و اهداف روزانه بیمار مانند بالا رفتن از پله یا سوار و پیاده شدن از ماشین را برای کمک به او در بازیابی استقلال در نظر بگیرند.

7. آموزش: فیزیوتراپیست ها اطلاعاتی را در مورد نحوه مراقبت از شکستگی پای خود، جلوگیری از آسیب های بعدی و ادامه تمرینات توانبخشی در خانه به بیماران ارائه می دهند.

به طور کلی، فیزیوتراپی برای شکستگی های ساق پا با هدف بازگرداندن عملکرد، کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی بیمار در طول فرآیند بهبودی انجام می شود.

همچنین اگر شرایط رفتن به بیمارستان را ندارید پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات مقرون به صرفه فیزیوتراپی در منزل است.

تحریک الکتریکی در فیزیوتراپی شکستگی پا

یکی از مراحل دیگر در برنامه فیزیوتراپ استفاده از دستگاه ها برای تحریک الکتریکی و یا امواج مافوق صوت برای کاهش دادن درد و ورم در ناحیه شکستگی است.با تحریک الکتریکی فرد آسیب دیده بهتر میتواند از عضلات استفاده کنید اما حتما باید همراه تحریک های الکتریکی برای بیمار ،تمرین های ورزشی هم داده شود و بیمار باید کاملا برای انجام این تمرینات همکاری کند.

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600