در طول روز ممکن است حوادثی هرچند کوچک و جزئی، آسیب هایی از قبیل فشار ، کشش و یا پارگی در عضلات شما به وجود آورند؛ البته این آسیب ها از نظر شدت متفاوت هستند ، اما همیشه تا حدی می توانند ناراحتی هایی در شما ایجاد کنند و حتی زندگی روزمره ی شما را مختل سازند. در بیشتر موارد، این آسیب ها با گذشت زمان ، با انجام یکسری تمرینات اصولی ورزش و برخی از حرکات کششی می توانند بهبود پیدا کنند ، اما هستند مواردی که در آن ها، وارد آمدن فشارهایی شدید ممکن است شما را به درمان فوری پزشکی نیازمند سازند. یکی از این موارد ویژه، آسیب پیچ خوردگی می باشد؛ در ادامه بیشتر با این آسیب و راه های درمانش آشنا خواهید شد؛ با ما همراه باشید.
پیچ خوردگی چیست؟
پیچ خوردگی، نوعی آسیب به رباط می باشد؛ وظیفه ی رباط، این است که دو یا چند استخوان را به مفصل متصل می کند. جالب است بدانید، در حالی که پیچ خوردگی ناحیه ی مچ پا، بیشتر از سایر نواحی، شایع است ، اما رگ به رگ شدن مفاصل دیگر مانند زانو ، آرنج و همچنین شانه ها ، تا حدود قابل توجهی شایع و مکرر می باشد.
طبقه بندی شدت رگ به رگ شدن(پیچ خوردگی)
- پیچ خوردگی درجه اول (یا خفیف) ؛ زمانی رخ می دهد که رباط کشیده شده ، اما در واقع، هنوز دچار پارگی نشده است. این نوع پیچ خوردگی، همچنین می تواند برای توصیف پارگی های جزئی که کمتر از یک سوم فیبرهای رباط را تحت تأثیر قرار می دهند ، مورد استفاده قرار گیرد.
- پیچ خوردگی درجه دوم (یا متوسط) ؛ به این معنی است که قسمتی از رباط (به طور کلی، حداقل یک سوم الیاف)، پاره شده می باشد. گاهی از این سطح از پیچ خوردگی، تحت عنوان پارگی جزئی یا نیمه پارگی نیز یاد می شود. در این سطح ، اتصال هنوز به صورت نسبی، پایدار می باشد.
- پیچ خوردگی درجه سوم (یا شدید) ؛ زمانی اتفاق می افتد که رباط به طور کامل دچار پارگی شده باشد. پارگی کامل می تواند سبب بی ثباتی کامل مفصل شود.
برای صدمات خفیف و جزئی ، در اغلب اوقات، استراحت و زمان، تنها مواردی هستند که شما لازم دارید ، اگرچه استفاده از مواردی مانند کمپرس سرد و بالا بردن مفصل نیز می تواند در کاهش تورم مفید واقع شود. اگر آسیب رباطی، به صورت محسوس و قابل توجهی، دردناک است یا به خوبی از میزان آسیب مطمئن نیستید ، توصیه می کنیم که حتما از یک پزشک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. بهتر است که آسیب پیچ خوردگی شدید، توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی درمان شود و در برخی موارد شدید، ممکن است آسیب شما، نیازمند به اصلاح از طریق جراحی تشخیص داده شود.
درآسیب پیچ خوردگی چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
برای تشخیص پیچ خوردگی یا رگ به رگ شدگی شدید و جدی ، علائم متعددی باید بررسی شود و همچنین، موارد ویژه ای باید رعایت گردد. در صورت مشاهده ی هر یک از موارد زیر، فوراً به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید:
علائم پیچ خوردگی یا رگ به رگ شدگی
- مشاهده ی کبودی یا احساس درد شدید
- مفصل آسیب دیده، نمی تواند وزن بدن را تحمل کند
- اگر به نظر برسد که مفصل، علاوه بر متورم شدن، از فرم طبیعی خود نیز خارج شده است
- علائم و تورم، هنوز پس از چند روز بهبود نیافته است
- مشاهده ی این که گردش خون در محل آسیب، تقریبا متوقف شده است
علاوه بر این ، اگر شک دارید که ممکن است یک استخوان یا بخشی از استخوان، در محل آسیب، مو برداشته یا دچار شکستگی شده است، و یا نگران شدت تورم یا درد آن هستید ، توصیه ی ما به شما این است که حتما برای اطمینان از نبود آسیب بیشتر، به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید و از وی کمک بگیرید.
خلاصه و جمع بندی
در مطلب امروز، در خصوص پیچ خوردگی و علائمی که باید به آن ها توجه نماییم و همچنین، به لزوم مراجعه به یک پزشک متخصص و یا نزدیک ترین اورژانس برای رسیدگی و مدیریت آسیب وارد شده به بهترین نحو ممکن اشاره نمودیم. توجه داشته باشید که پیچ خوردگی یا رگ به رگ شدگی، جزو عوارضی هستند که در عین خفیف بودن، می توانند خطر آفرین باشند؛ فلذا تا جای ممکن برای بهبود درد و سایر علائم پیچ خوردگی های شدید، به دنبال درمان خانگی یا خوددرمانی نباشید.
درباره هوم ویزیت
هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.
برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600