انجام فیزیوتراپی زانو در منزل با قیمت مناسب

هوم ویزیت ارائه دهنده خدمات فیزیوتراپی در منزل است،یکی از خدمات اصلی هوم ویزیت در فیزیوتراپی ، انجام تخصصی فیزیوتراپی زانو است که برای اینکار از متخصصین حرفه ای و مجرب آقا و خانم استفاده می کنیم.

فیزیوتراپی زانو چرا اهمیت زیادی دارد؟

زانو درد یکی از بیماری های رایج در سنین مختلف است که می تواند به سرعت روی روند زندگی افراد تاثیر بگذارد. زیرا زانو مفصلی بزرگ و پیچیده است که از اتصال استخوان ران، ساق و کشکک تشکیل می شود. هرنوع بیماری یا آسیب دیدگی آن، در اغلب موارد راه رفتن فرد را دچار مشکل می کند و در نتیجه شخص بیمار قادر به انجام کارهای روزانه خود نیست.

در این شرایط احتمال بسیار بالایی وجود دارد که پزشک چندین جلسه فیزیوتراپی زانو برای بیمار تجویز کند. خوشبختانه مدت ها است که علاوه بر مراکز درمانی، فیزیوتراپی زانو در منزل نیز انجام می شود و اگر رفت و آمد برای بیمار دشوار باشد، می تواند درمان خود را در منزل ادامه دهد.انجام فیزیوتراپی در منزل یکی از خدمات اصلی ما در هوم ویزیت می باشد.

آشنایی با آناتومی زانو

آناتومی زانو

زانو از سه بخش اصلی، مفصل زانو، بخش فوقانی زانو و بخش تحتانی زانو تشکیل شده است.

بخش فوقانی زانو

این بخش از زانو به  دو بزرگ چهارسرران  یا عضله‌ی کوادریسپس (Quadriceps) و عضله پشتی ران همسترینگ (Hamstring) وصل میشود.

بخش تحتانی زانو

بخش تحتانی یا پایین زانو هم بوسیله رباط های خارجی و جانبی به استخوان های ساق پا به نام درشت نی و نازک نی وصل میشود.

مفصل زانو

مفصل زانو یک مفصل حرکتی است که شامل سه استخوان بزرگ (فمور)، مهره ی کوتاه و آرنج بلند (تیبیا) و استخوان کوتاه شکل (پرس) می‌باشد. این مفصل شامل لیگامان های صلیبی قدامی و خلفی، لیگامان های کناری داخلی و خارجی، غضروف، کشکک و مینیسک می‌باشد که کمک به جلوگیری از سایش استخوان‌های زانویی و تخمیر مفصل زانو می‌کند.

علت درد زانو چیست ؟

تاکنون علل و بیماری های مختلفی برای زانو درد شناخته شده است. دلایلی مانند شکستگی، ضربه های شدید، آسیب دیدن مینیسک، شیوه نادرست نشستن، کندرومالاسی کشکک(نرمی استخوان کشکک)، پارگی رباط صلیبی که یکی از مهم ترین آسیب های وارده به زانو می باشد، آرتروز، ورزش های پرشی مانند والیبال، روماتیسم، عفونت در ناحیه زانو، در رفتگی مفصل زانو و... می توانند با ایجاد درد غیر قابل تحمل در این ناحیه، حرکت فرد را مختل نمایند. اما در بسیاری از موارد فیزیوتراپی زانو در منزل یا مراکز پزشکی، به بهبودی کامل فرد خواهد انجامید و در موارد دیگر نیز موجب کاهش چشم گیر درد در بیماران خواهد شد.

 

 

در چه مواردی به فیزیوتراپی زانو نیاز است؟

درد زانو یک بیماری جدی است و باید برای درمان آن فورا به پزشک متخصص مراجعه نمود تا بنا به تشخیص تخصصی خود، انواع درمان ها، از جمله استفاده از جلسات فیزیوتراپی را تجویز نماید. به طور کلی ممکن است فیزیوتراپی برای افرادی که به دلیل بیماری های گوناگون دچار درد در ناحیه زانو هستند تجویز شود.

برای مثال افرادی که دچار شکستگی در ناحیه زانو شده اند، پس از باز کردن گچ پا و افرادی که روی زانوی خود انواع عمل های جراحی مانند تعویض مفصل را انجام داده اند، پس از بهبود زخم ها و حتی برای افزایش سرعت بهبودی زخم ها، به فیزیوتراپی نیاز خواهند داشت. زیرا در مدت بهبود زانو، پای افراد به مدت چند هفته توسط گچ یا آتل ثابت می ماند که همین امر موجب تضعیف عضلات و دشواری در راه رفتن می شود. 

فیزیوتراپیست، علاوه بر درمان های تخصصی که موجب تسریع روند بهبودی زانو می شود، شیوه صحیح استفاده از عصا را نیز به بیماران آموزش می دهد تا در طول گذراندن دوره نقاهت، ناخواسته به زانوی پای سالم یا دیگر مفاصل خود صدمه ای وارد نکنند. فیزیوتراپی زانو در منزل و مراکز درمانی، تحت نظر متخصص فیزیوتراپی و به کمک دستگاه های مخصوص صورت می گیرد و آموزش تمرینات ویژه برای کاهش زانو درد و انجام حرکات اصلاحی به بیماران کمک می کند تا جلوی درد یا آسیب بیشتر در این ناحیه را بگیرند.

فیزیوتراپی زانو

چگونگی فیزیوتراپی زانو

معمولا افراد در پی احساس ناراحتی یا درد در ناحیه زانو به پزشک مراجعه می کنند و پزشک با معاینه، عکس برداری و دیگر آزمایش ها به تشخیص بیماری و درمان می پردازد. فیزیوتراپی یکی از درمان هایی است که در بسیاری از موارد تجویز می گردد. بسیاری از بیمارانی که با مشکل و درد در مفصل زانوی خود دست به گریبان هستند، برای بازیافتن توانایی حرکت زانوی خود به درمان های فیزیوتراپی نیاز دارند.

فیزیوتراپی زانو به شیوه های متفاوتی انجام می شود. هریک از این روش ها با تشخیص متخصص فیزیوتراپ و براساس نوع آسیب دیدگی، وجود یا عدم وجود تورم در مفصل و شدت درد در ناحیه زانو، انتخاب می شوند و ممکن است یک یا ترکیبی از روش های درمان بافیزیوتراپی زیر تجویز شود:

درمان درد زانو فیزیوتراپی زانو در منزل

  • حرکات اصلاحی و تمرین درمانی: شامل تمریناتی برای تقویت عضلات پا و اطراف زانو و حرکاتی برای کم کردن فشار از روی زانو
  • مگنت تراپی: درمانی تخصصی با کمک میدان مغناطیسی
  • امواج مافوق صوت: از امواج اولتراسوند برای درمان بیماری هایی نظیر کشیدگی عضلات اطراف زانو استفاده می شود.
  • TENS: از جریان های الکتریکی کنترل شده برای فیزیوتراپی زانو در منزل یا مراکز درمانی استفاده می شود. تا با افزایش گردش خون، درد، التهاب و آسیب های زانو کاهش پیدا نمایند.
  • ماساژ: برای کمک به نرم کردن عضلات خشک و بازیابی توان حرکتی، به خصوص در افرادی که به دلیل استفاده از آتل یا گچ مدت زیادی پای خود را حرکت نداده اند
  • آب درمانی
  • تمرین کششی
  • فیزیوتراپی اختصاصی ACL(صلیبی)
  • منوال تراپی(درمان های دستی)
  • فیزیوتراپی با لیزر
  • سرما وگرما درمانی

 

فواید فیزیوتراپی زانو

فواید فیزیوتراپی زانو

  • فیزیوتراپی با تقویت عضلات پا، از فشار وارد آمده به زانو می کاهد و بدین ترتیب موجب کاهش درد آن می شود.
  • فیزیوتراپی می تواند بسیاری از زانوهای آسیب دیده را درمان نماید.
  • یکی دیگر از فواید باور نکردنی درمان زانو درد با فیزیوتراپی زانو آن است که عمر مفصل زانوهای آسیب دیده افزایش می یابد و بیمار قادر است مدت بیشتری بدون نیاز به عمل جراحی یا احساس درد شدید، راه برود.
  • با فیزیوتراپی از احتمال عود مجدد بیماری و درد زانو کاسته خواهد شد.
  • فیزیوتراپی زانو مشکلات حرکتی را به طور کامل یا تا حد بسیار زیادی رفع می کند.
  • فیزیوتراپی در درمان بیماری های مادرزادی زانو نیز تاثیر بسزایی دارد.

نحوه فیزیوتراپی زانو در منزل

مدت ها است که انجام درمان های فیزیوتراپی در منزل به امری عادی تبدیل شده است و متخصصین فیزیوتراپ قادر به صادر نمودن گواهی درمان جهت ارائه به شرکت های بیمه نیز می باشند. حتی خانم هایی که در تمرین با فیزیوتراپیست آقا معذوریت دارند و درمان با فیزیوتراپیست خانم را ترجیح می دهند، می توانند در منزل خود از تخصص فیزیوتراپیست خانم بهره ببرند و بدون هیچ مشکلی دوره درمانی خود را طی کنند.

در جلسه اول فیزیوتراپی زانو در منزل، پزشک به بررسی زانو و میزان آسیب دیدگی آن می پردازد. سپس محیطی مناسب با دمای ایده آل و فضای کافی برای قرار دادن وسایل و انجام حرکات ورزشی را در نظر می گیرد تا درمان را شروع کند.

بهتر است در مدت فیزیوتراپی محیط خانه آرام و ساکت باشد . زیرا آرامش بیمار و پزشک و تمرکز در انجام تمرینات امری ضروری است. ایجاد وقفه در جلسه فیزیوتراپی بازدهی درمان را کاهش می دهد.

بسیاری از بیماران تمایلی انجام تمرینات در حضور سایرین ندارند و احساس خجالت یا سرخوردگی می کنند. در نتیجه برای تسریع بهبودی و حفظ عزت نفس بیمار، تا حد امکان از ورود کودکان، میهمانان، افراد سرزده و... به محل فیزیوتراپی جلوگیری کنید و در صورت لزوم تنها یک نفر به عنوان کمک بیمار در اتاق حضور داشته باشد.

جلسه اول فیزیوتراپی زانو در منزل


در جلسه اول فیزیوتراپی زانو در منزل، متخصص به بررسی زانو و میزان آسیب دیدگی آن می پردازد. سپس محیطی مناسب با دمای ایده آل و فضای کافی برای قرار دادن وسایل و انجام حرکات ورزشی را در نظر می گیرد تا درمان را شروع کند.
در این ملاقات ، فیزیوتراپیست شما به پاهای شما را بررسی خواهد کرد ومیزان دامنه حرکتی زانوی شما را به دست میآورد. او همچنین بررسی میکند که:

  • حفظ تعادل برای شما سخت است یا خیر.
  • کجای زانو درد دارید؟
  • وقتی ساق پا را به جلو و عقب می کشید ، درد می کند  یا خیر.
  • ایستادن روی یک پا سخت برایتان سخت است یا خیر.
  • ضعف عضلانی قسمت جلویی و پشت ران که زانو را پشتیبانی می کنند بررسی میکند.
     

راه های پیشگیری از درد زانو

زانو بند

یک ضرب المثل قدیمی می گوید: "پیشگیری بهتر از درمان است. " بنابراین بهترین کار آن است که به جای تحمل درد طاقت فرسای زانو و مراجعه به پزشک، راه هایی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به زانوهای خود پیدا کنیم. چند مورد از این روش ها در ادامه معرفی شده اند:

  • اصلاح شیوه راه رفتن و نشستن
  • گرم کردن بدن پیش از ورزش
  • کم کردن وزن که موجب کاهش فشار روی زانو می شود.
  • استفاده از زانو بند در هنگام ورزش (حتی اگر حرفه ای هستید، ایمنی را فراموش نکنید.)
  • استفاده از کفش مناسب

با وجود تمام توصیه های گفته شده، ممکن است به علل مختلفی دچار درد در مفصل زانو شوید. هرگز چنین دردهایی را، هرچند خفیف و قابل تحمل باشند، کوچک نشمارید و پشت گوش نیندازید. زیرا در اغلب موارد می توانید با مراجعه به متخصص و چند جلسه درمان با فیزیوتراپی، مشکل زانوی خود را حل کنید و از مزمن شدن درد زانو و عواقب بعدی آن جلوگیری نمایید.

نکات مهم در مورد فیزیوتراپی زانو

درمان با فیزیوتراپی زانو نیز باید مانند درمان های دارویی مطابق با برنامه خاصی انجام شود تا بهترین نتیجه را در بهبودی افراد داشته باشد. رعایت چند نکته زیر در درمان فیزیوتراپی ضروری است.

1)در صورت آسیب رسیدن به زانو یا احساس درد در این ناحیه، تا حد امکان از خم و راست کردن زانو و قرار دادن وزن روی پای آسیب دیده اجتناب کنید. برای کاهش موقتی درد از کمپرس یخ استفاده کنید و در اسرع وقت برای درمان تخصصی به پزشک مراجعه نمایید.

2)علاوه بر جلسات فیزیوتراپی که با حضور پزشک انجام می شود، باید در طول روز نیز چندین مرتبه تمرینات زانو را انجام دهید تا درمان تاثیر گذار باشد. در غیر این صورت ممکن است نتیجه مطلوبی حاصل نشود.

3)در انجام تمرینات فیزیوتراپی زانو عجله نکنید و حرکات را با صبوری و به درستی انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است به زانوی خود آسیب بیشتری وارد کنید.

4)به عنوان یک فرد سالم می توانید برای تقویت عضلات پا و اطراف زانو، تمرینات فیزیوتراپی را انجام دهید تا در آینده از زانو درد در امان باشید. اما بسیار مهم است که این تمرینات خودسرانه صورت نگیرد. پس به یک فیزیوتراپ مراجعه کنید تا با بررسی وضعیت مفاصل پایتان، بهترین تمرینات را به شکل صحیح و اصولی به شما آموزش دهد.

5)در صورتی که در ناحیه زانو دردی احساس می کنید، در حرکت دادن زانوی خود مشکل دارید، در هنگام راه رفتن زانویتان به اصطلاح "خالی می کند" یا مشکلات دیگری را در مفصل زانوی خود حس می کنید، درمان را به تعویق نیندازید، به پزشک متخصص مراجعه کنید و بسته به شرایط خود فیزیوتراپی زانو در منزل یا مطب را برای درمان انتخاب نمایید

فیزیوتراپی زانو را در منزل انجام بدهم یا کلینیک ؟

اگر شما به دلیل شرایط خاصی نمی‌توانید به کلینیک بروید، یا اگر شما به دلیل کمبود وقت نمی‌توانید به کلینیک بروید، فیزیوتراپی در منزل می‌تواند یک گزینه مناسب باشد اما قبل از هماهنگی برای منزل بهتر است نسخه فیزیوتراپی خود را برای فیزیوتراپیست ارسال کنید که نوع دستگاه های مورد نیاز مشخص شود چون ممکن است از نظر تجهیزات فیزیوتراپی در منزل محدود باشد.

اگر شما جراحی زانو مثل جراجی مینیسک زانو، تعویض مفصل زانو یا جراجی پارگی رباط انجام داده اید و پروتکل درمان شما بیشتر تمرین محور باشد فیزیوتراپی در منزل می‌تواند به شما کمک کند که تمرینات را در محیطی امن و مطمئن انجام دهید و به روند بهبودیتان کمک کند.

اما اگر شرایط  حضور در کلینیک را دارید، ممکن است بهتر باشد که به کلینیک بروید. در کلینیک، شما با فیزیوتراپیست خود در یک محیط حرفه‌ای و با تجهیزات پیشرفته همراه خواهید بود و ممکن است نتایج بهتری در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای شما به دست آید.

مزایای فیزیوتراپی زانو در منزل

فیزیوتراپی زانو یا دیگر اعضای بدن در منزل برای بیمار و اعضای خانواده او مزایای بسیاری دارد. برای مثال سالمندانی که طاقت انتظار در مطب فیزیوتراپی را ندارند یا توانایی مراجعه به این مراکز را ندارند، می توانند در منزل خودشان درمان با فیزیوتراپی را دنبال کنند.

همچنین برخی از بیماران به تنهایی قادر به حرکت نیستند و برای رفت و آمد به مراکز درمانی نیاز به چند همراه برای کمک به بالارفتن از پله ها، نشستن روی صندلی یا تخت پزشک و استفاده از دستگاه ها دارند. اما برای انجام فیزیوتراپی در منزل تنها حضور یک همراه در خانه کافی است و پزشک فیزیوتراپ در ساعت مقرر نزد بیمار خواهد آمد.

در بسیاری از موارد، فرد بیمار پس از جراحی یا سایر درمان ها در ناحیه زانو درد شدیدی احساس می کند و جابجایی و حرکت تا مرکز فیزیوتراپی برای او بسیار سخت است. فیزیوتراپی زانو در منزل راه حلی خوبی برای درمان این بیماران است.حتی در برخی از موارد افراد به دلیل مشغله بسیار یا دوری راه، فرصت مراجعه به مرکز فیزیوتراپی را ندارند. در این حالت نیز پزشک در ساعت مورد نظر بیمار برای درمان به منزل او مراجعه می نماید.

علاوه بر موارد مطح شده، با انجام فیزیوتراپی زانو در منزل اعضای خانواده با شیوه صحیح انجام تمرینات آشنا شده و در طول روز به روش اصولی در انجام تمرینات به فرد بیمار کمک خواهند کرد. از سوی دیگر زمان رفت و آمد در ترافیک که موجب خستگی بیمار می شود، حذف خواهد شد. یکی از مهم ترین مزایای فیزیوتراپی زانو در منزل آن است که پزشک محیط زندگی بیمار را مشاهده کرده و پیشنهاداتی برای تغییر در چیدمان وسایل یا نصب نرده در نقاط مختلف ارائه خواهد داد که به تسریع بهبود بیمار کمک قابل توجهی خواهد کرد.

هزینه فیزیوتراپی زانو در منزل

هزینه درمان هر فرد با توجه به نوع بیماری و میزان آسیب دیدگی زانوی او متفاوت است. اما جالب است بدانید که در بسیاری از موارد هزینه فیزیوتراپی در منزل و در کلینیک فیزیوتراپی، تفاوت قابل توجهی با یکدیگر ندارند. در حقیقت هزینه ای که افراد برای استفاده از آژانس و شرکت در جلسات فیزیوتراپی پرداخت می کنند، با هزینه حضور پزشک در منزل برابری می کند. با این تفاوت که انجام فیزیوتراپی در منزل دارای مزایای بیشتری است.برای مشاهده تعرفه فیزیوتراپی در منزل بر روی دکمه سفارش آنلاین کلیک کنید..

هزینه فیزیوتراپی در منزل توسط سه نهاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی کل کشور و انجمن علمی و صنفی فیزیوتراپی ایران تعیین می گردد و کلیه پزشکان فیزیوتراپ با پایبندی به قانون تصویب شده، براساس مسافت، دستگاه های مورد استفاده و... هزینه مراجعه حضوری برای درمان افراد را اعلام می نمایند.

 

درباره هوم ویزیت

هوم ویزیت یک استارت آپ فعال در زمینه خدمات پزشکی و مراقبتی در منزل است که به صورت پلتفرمی کار می کند که بیماران را به پزشکان ،پرستاران و فیزیوتراپ ها وصل می کند.هوم ویزیت با همراهی تیمی مجرب و کاربلد، پزشک و فیزیوتراپ و یا متخصص مناسب با وضعیت بیمار را به منزل شما اعزام میکند.

برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02147629600